Riikka Pulkkinen Guadalajaran kansainvälisillä kirjamessuilla

Kirjailija Riikka Pulkkinen osallistui Guadalajaran kansainvälisille kirjamessuille, FIL 2016.  Hän esiintyi Eurooppalaisen kirjallisuuden festivaaleilla Festival de las Letras Europeas, ja kustantajansa järjestämiin espanjaksi käännetyn teoksensa La Verdad (Totta) promootiotilaisuuksiin.

Guadalajaran kirjamessut, Festival Internacional del Libro de Guadalajara, FIL, on yksi tärkeimmistä kirjallisuusalan tapahtumista Latinalaisessa Amerikassa ja suurimpia koko maailmassa. Vuoden 2016 kävijämäärä oli huikeat 813 000, joka on 3,25% enemmän kuin viime vuonna. Vuodesta 2011 FILin yhteydessä on järjestetty eurooppalaisen kirjallisuuden festivaali, Festival de las Letras Europeas, jonka aikana jo 47 eurooppalaista kirjailijaa on esittelyt ajatuksiaan ja teoksiaan. Tänä vuonna yhteensä 11 kirjailijaa osallistui tapahtuman puitteissa paneelikeskusteluihin, jotka järjestettiin yhteistyössä Euroopan Unionin delegaation, maiden suurlähetystöjen sekä FIL Guadalajaran kanssa. Suomen lisäksi läsnä olivat Saksa, Itävalta, Kroatia, Slovenia, Espanja, Ranska, Italia, Alankomaat, Puola sekä Romania. Tavoitteena on vahvistaa kirjallisuuden vaihtoa EU-maiden, Meksikon ja Latinalaisen Amerikan maiden välillä.

Riikka Pulkkinen on Suomen kirjallisuuden ehdottomia kärkinimiä, jo hänen esikoisromaaninsa Raja (2006) herätti laajaa huomiota ja niitti palkintoja. Hänen varsinainen läpimurtoteoksensa oli kuitenkin vuonna 2010 Finlandia-palkintoehdokkaana ollut Totta- romaani. Sen jälkeen Pulkkiselta on ilmestynyt uusi romaani aina kahden vuoden välein: Vieras, 2012; Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän, 2014 ja Paras mahdollinen maailma, 2016. Kirjailijan uran ohella Pulkkinen on kirjoittanut kolumneja eri lehtiin ja osallistunut television keskusteluohjelmiin. Pulkkisen teoksia on julkaistu 15 eri kielellä, espanjaksi on tähän mennessä ilmestynyt romaani Totta, ”La Verdad”.

Guadalajarassa Riikka Pulkkinen osallistui eurooppalaisen kirjallisuuden festivaalin, (Festival de las Letras European) lisäksi myös oman espanjaksi käännetyn La Verdad-teoksensa promootiotilaisuuksiin. Hän antoi toistakymmentä haastattelua ja kävi puhumassa myös kouluissa.

kulttuuri