Parallax-näyttelyn suomalaisia videoteoksia esitetään pitkin kesää Méxicossa

Meksikon yksi merkittävimmistä nyky- ja mediataiteen museoista, Laboratorio Arte Alameda (LAA), esittää videoteoksia ja järjestää keskusteluja osana suomalaista nykytaiteen Parallax-näyttelyä. Paikalle Méxicoon saapuu suomalainen elokuvantekijä Mika Taanila.

LAA järjestää yhdessä Cine Tonalán kanssa kesän aikana yhteensä viisi tilaisuutta, joiden myötä pääkaupungissa voi tutustua paremmin suomalaisen nykytaiteen tuotantoon sekä näyttelyyn osallistuneisiin suomalaisiin taiteilijoihin.

Kuva: Sofia Anton
Veli Granön Erakko-teos Laboratorio Arte Alamedassa. Museo toimii 1600-luvun kirkkorakennuksessa.
Ensimmäisessä neljässä näytännössä on esillä Seppo Renvallin, Mika Taanilan ja Veli Granön töitä. Nähtävillä on kokeellisen liikkuvan kuvan teoksia. Esitykset alkoivat keskiviikkona 28. toukokuuta. Elokuvantekijä ja taiteilija Mika Taanila on paikalla Méxicossa kahdessa seuraavassa näytännössä tiistaina ja keskiviikkona 11.–12. kesäkuuta ja pitää puheenvuorot esitysten jälkeisissä keskustelutuokioissa. Valokuvaaja, taiteilija ja elokuvantekijä Veli Granön kaksi teosta, A Strange Message from Another Star (1998) ja Meet you in Finland Angel (2003) esitetään yleisölle 28. kesäkuuta.

Heinäkuun 1.–3. päivä asiantuntijat ja taiteen tutkijat keskustelevat valituista Parallax-näyttelyssä esillä olleista töistä ja pohtivat niiden esille tuomia yhtymäkohtia Suomen ja Meksikon välillä.

Kuva: Sofia Anton
LAA:ssa esillä olevan Kinobox Obscura -taiteilijaryhmän teokseen kuuluu Meksikon elokuva-arkistosta hankittuja filmilaatikoita ja oktakoneja.
Näyttelyn päättää suomalaisen nykytaiteen elokuvamaraton, joka pidetään sunnuntaina 6. heinäkuuta. Päivän aikana esitetään Granön, Taanilan ja Renvallin lisäksi Adel Adibin, Cleaning Womenin ja Sasha Huberin teoksia.

Näytännöt järjestetään 12.6. Cine Tonalássa, muina päivinä Laboratorio Arte Alamedassa. Tilaisuudet alkavat kello 19 ja niihin on vapaa pääsy.

Lisätietoa:

Laboratorio Arte Alameda
Dr. Mora 7 Col. Centro, México D.F. C.P. 06050
http://www.artealameda.bellasartes.gob.mx(Linkki toiselle web-sivustolle.)
[email protected]
Avoinna tiistaista sunnuntaihin 9:00–17:00



Cine Tonalá
Tonalá 261, Col. Roma Sur
Del. Cuauhtémoc, México D.F. C.P. 06760
http://www.cinetonala.com/(Linkki toiselle web-sivustolle.)
+52 55 5264 4101



kulttuuri