Olli Mustonen konsertoi näkyvästi Meksikon kulttuurisyksyssä

Meksikon merkittävin kulttuurifestivaali Festival Cervantino saa arvokkaan suomalaisvieraan, kun Olli Mustonen tuo 13.-14.10. Guanajuatoon huippuunsa viritetyn Prokofjev –sonaattiensa sarjan. Myös pääkaupunki México pääsee nauttimaan Mustosen pianotaiteesta 19.10. Sala

Kuva: Outi Montonen
Mustonen montonen
Olli Mustonen

Nezahualcóyotlin konsertissa, jossa kuullaan Mustosen omaakin musiikkia.

Meksikon kulttuurisyksyssä yksi tapahtuma on ylitse muiden: Ganajuaton Festival Internacional Cervantino –festivaali, joka on reilussa kolmessakymmenessä vuodessa kasvanut Miguel de Cervantesin pienten "välinäytösten" vuosittaisista esityksistä monitaiteelliseksi, yli kahdeksi viikoksi  kaupungin valtaavaksi kulttuurikarnevaaliksi, jossa nähdään vuosi toisensa jälkeen runsain määrin kansainvälisiä huippuja teatterin ja taidemusiikin ohella niin teatterin, tanssin, populaarimusiikin kuin kuvataiteenkin  alalta.

Festivaalin korkeatasoisten suomalaisvieraiden sarja saa tänä vuonna komeaa jatkoa, kun pianisti Olli Mustonen tuo festivaalille jo maailmaa kiertäneen täyslaidallisensa Sergei Prokofjevin (1891-1953) pianosonaatteja, jotka kuullaan kahdessa peräkkäisessä konsertissa 13.10. ja 14.10. Venäläissäveltäjän kehutuimpiin tulkitsijoihin kuuluvan Mustosen konsertit ovat osa festivaalin Venäjän vallankumouksen satavuotismuistoa luotaavaa teemaa.

Myös Ciudad de México saa nauttia Mustosen pianotaiteesta seuraavalla viikolla, kun taiteilija nousee pääkaupungin tärkeimmälle klassisen musiikin näyttämölle 19.10. Nezahualcóyotl -konserttisalissa. UNAM –yliopiston opiskelijaorkesterin kanssa esiintyvältä tähtisolistilta kuullaan niin Prokofjevia, Mustosen seuraavaksi suurprojektikseen suunnittelemaa Beethovenia, kuin hänen oma pianosonaattinsa Jehkin Iivana. Pianisti, säveltäjä ja kapellimestari Mustonen, jonka viime aikojen yhteistyökumppaneihin kuuluvat mm. Lontoon sinfoniaorkesteri, Mariinski-teatterin orkesteri ja New Yorkin Filharmonikot, rikastuttaa kiertueensa lomassa paikallista musiikkikulttuuria myös Centro Nacional de las Artesin järjestämällä mestarikurssilla.

Olli Mustosen konsertit Meksikossa:

13.10. Klo 12, Templo de la Valenciana, Guanajuato.

14.10. Klo 12, Templo de la Valenciana, Guanajuato.

19.10. Klo 20.30, Sala Nezahualcóyotl, Ciudad de México.

Lisätietoja:

Festival Cervantino(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Cultura UNAM(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Cultura UNAM
XLV Festival Internacional Cervantino
kulttuuri