Näytelmä Connecting People esitetään viimeistä viikkoa Méxicossa

Hilkka-Liisa Iivanaisen ohjaama Connecting people-näytelmä esitetään viimeistä viikkoa El Granero teatterissa, Méxicossa. Vuonna 2012 meksikolaisen DramaFest näytelmätaide festivaalin teemamaana oli Suomi ja Hilkka-Liisa Iivanainen kutsuttiin Meksikoon ohjaamaan Elena Guiochinsin käsikirjoittaman näytelmän Connecting People. Tulevana sunnuntaina esitys näytetään 50. kerran pääkaupunki Méxicossa.

Iivanainen Vuonna 1980 syntynyt Hilkka-Liisa Iivanainen valmistui Teatterikorkeakoulusta ohjaajaksi, lopputyönään näytelmä; Tuolla puolen taivaanrajan, joka esitettiin Turun kaupunginteatterissa. Hän on ohjannut näytelmiä muun muassa Teatteri Telakalle, Yleisradion Radioteatteriin sekä usein myös itse näytellyt produktioissaan. Iivanainen on opiskellut teatterialaa myös Chicagossa.

Meksikolainen Elena Guiochins on käsikirjoittanut yli 20 näytelmää. Hänen kuuluisimpia teoksiaan ovat muun muassa Mutis, Plagio de palabras, Juan Volado, Bellas Atroces ja Caída Libre. Elena Guiochins on saanut Oscar Liera palkinnon sekä kansallisen dramaturgian palkinnon lapsille.

Connecting people -näytelmän pääosassa on elokuvaohjaaja ja neljä eri-ikäistä naista. Henkilöhahmot elävät maailmassa, jossa sitoudutaan vain itseensä. He jakavat kokemuksiaan rakkaudesta ja sen puutteesta. Näytelmä demonstroi ihmisten kommunikoimattomuuden, yksinäisyyden sekä paljastaa ihmisten luontaisia ominaisuuksia. Connecting people havainnollistaa vaikeuden kommunikoida kännyköiden valloittamassa maailmassa. Lopulta kuitenkin kännykkä on se, mikä yhdistää henkilöhahmot toisiinsa. Näytelmän pääosissa nähdään näyttelijät: Pilar Boliver, Amanda Schmelz, Fabiana Perzabal, Ernesto Álvarez, Mariana Urrutia ja Patricia Madrid.

C

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisätietoja näytelmästä: http://www.bellasartes.gob.mx/index.php/teatro.html(Linkki toiselle web-sivustolle.)  
Näytelmä esitetään torstaina ja perjantaina kello: 20.00, lauantaina kello 19:00 ja sunnuntaina kello 18:00
Liput: 150 pesoa
Osoite:, Teatro El Granero, Xavier Rojas; Centro Cultural del Bosque, Paseo de la Reforma y Campo Marte, Col. Chapultepec-Polanco Del. Miguel Hidalgo, México, D.F.  (Auditorio Nacional takana)
Puhelinnumero: 52808771
Ikäraja: yli 15-vuotiaat