Matkustaminen Karibian alueelle

Matkailijoita kehotetaan tarkistamaan matkakohteensa tilanne matkanjärjestäjältä tai paikallisista lähteistä, kuten hotellista. Ulkoministeriö suosittelee matkustusilmoituksen tekemistä matkustusilmoitus.fi(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) -palvelussa, jotta alueella oleviin suomalaisiin saadaan yhteys turvallisuustilanteen niin vaatiessa.

Syksyn 2017 aikana useat hirmumyrskyt ovat aiheuttaneet tuhoja Karibian alueen saarilla. Osa saarista on kärsinyt mittavia tuhoja ja jälleenrakennus tulee paikoittain kestämään vuosia. Hirmumyrskykausi jatkuu edelleen ja uudet tuhot eivät ole poissuljettuja.

Ulkoministeriöllä ei ole erillisiä, kaikkia Karibian saaria koskevia matkustustiedotteita, minkä vuoksi kehotamme sekä matkanjärjestäjiä että matkailijoita seuraamaan myös muiden Pohjoismaiden matkustustiedotteita.

Ulkoministeriö julkaisee matkustustiedotteita vajaasta 160 maasta. Tiedotteita ei ylläpidetä sellaisia maita koskien, joissa meillä ei ole tosiasiallisia mahdollisuuksia seurata ajantasaisesti paikallista turvallisuustilannetta.