Maailman kulttuurineuvoston koulutuspalkinto professori Kalevi Ekmanille

Maailman kulttuurineuvosto WCC on myöntänyt José Vasconcelos­ – koulutuspalkinnon suomalaiselle Aalto-yliopiston professori Kalevi Ekmanille. Palkinto myönnetään joka toinen vuosi henkilölle, joka on innovoinut ja tehnyt ansiokasta työtä paremman opetuksen ja oppimisen edistämiseksi.  

Palkinto on tunnustus kansainvälisen yhteistyön kehittämisestä ja käytännönläheisten oppimismetodien luomisesta yliopisto-opiskelussa. Yli 20 vuoden ajan Ekman on tehnyt työtä monikulttuurisessa ympäristössä sekä tukenut yrittäjyyttä. Ekman, lempinimeltään Eetu, on WCC:n mukaan työllään inspiroinut satoja yliopiston työntekijöitä ja tuhansia opiskelijoita ympäri maailmaa.

Ekman on konesuunnittelun professori Aalto-yliopistossa ja perusti Aalto Design Factory Networkin vuonna 2008. Design Factory Network on tänä päivänä 5 eri maanosassa käytetty oppimista edistävä konsepti, joka tuo yhteen opiskelijat, tutkijat ja yritykset ja helpottaa innovointia. Espoon Otaniemessä sijaitsevassa Design Factoryssa vierailee vuosittain lähes 10 000 vierasta, muun muassa opettajia ja valtion virkamiehiä, ja siellä käytettävistä pedagogisista menetelmistä kirjoitetaan vuosittain useita tieteellisiä julkaisuja.

Professori Kalevi Ekman

Palkinto on nimetty José Vasconcelosin (1882-1959) mukaan. Hän on meksikolainen koulutuksen uranuurtaja, joka aikanaan uudisti maan koulutuspolitiikkaa, perusti koulutusministeriön ja vaikutti monella eri sektorilla meksikolaisessa yhteiskunnassa.

Toinen Maailman Kulttuurineuvoston tänä vuonna myöntämä palkinto on Albert Einstein – tiedepalkinto, joka myönnetään professori Edwart Wittenille, yhdysvaltalaiselle matemaatikolle ja fyysikolle.

Tänä vuonna Maailman Kulttuurineuvoston 33. juhlaseremonia järjestetään Riikassa, Latvian kansalliskirjastossa 14. lokakuuta.

koulutus
kulttuuri