Maahanmuuttoviraston sähköinen asiointi on nyt Enter Finland -palvelu

Maahanmuuttoviraston sähköinen asiointipalvelu on uudistunut. Sähköisellä asiointipalvelulla on nyt uusi nimi: Enter Finland. Jos sinulla oli vireillä olevia hakemuksia vanhassa asiointipalvelussa, ne ovat siirtyneet automaattisesti uuteen palveluun.

Tutustu uuteen palveluun osoitteessa: http://enterfinland.fi/(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).

Enter Finland on selkeämpi ja helpompi käyttää

Enter Finland on rakennettu yhdessä asiakkaidemme kanssa. Palvelusta on tehty mahdollisimman selkeä ja helppokäyttöinen.

Valittuasi hakemustyypin, palvelu ohjaa sinua eteenpäin askel askeleelta, kertoo missä vaiheessa hakemuksen täyttämistä olet ja mitä hakemuksestasi vielä puuttuu.

Miksi sähköinen hakeminen kannattaa?

Sähköinen hakeminen on edullista, sillä hakemusten käsittelymaksut ovat pienempiä kuin paperihakemusten. Lähetettyäsi hakemuksesi sähköisesti voit seurata hakemuksesi käsittelyn etenemistä oman Enter Finland käyttäjätilisi kautta.

Jos hakemukseesi tarvitaan lisäselvityksiä, niitä pyydetään sinulta palvelun kautta.

Sähköisten hakemusten käsittely on nopeampaa kuin paperihakemusten, joten saat päätöksen nopeammin. Saat ilmoituksen, kun päätös on tehty ja voit katsella päätöstä palvelussa.

Muista vierailla edustustossa

Sen jälkeen kun olet jättänyt hakemuksen Enter Finland -palvelussa, käy kuukauden sisällä valitsemassasi edustustossa todistamassa henkilöllisyytesi ja esittämässä hakemukseen tarvittavien liitteiden alkuperäiset kappaleet.

Katso edustuston verkkosivuilta, tuleeko sinun varata aika käyntiä varten.

Jos olet hakenut oleskelulupaa, muista ottaa mukaan passikuvasi. Jos et käy todistamassa henkilöllisyyttäsi, hakemuksesi hylätään, eli lupaa ei myönnetä. Käsittelymaksua ei palauteta.

Jos sinulla on teknisiä ongelmia uuden palvelun kanssa, lähetä sähköpostia osoitteeseen [email protected].

Maahanmuuttoviraston tai edustustojen asiakaspalvelu ei pysty auttamaan sähköisen asioinnin teknisten ongelmien kanssa.

Jos sinulla on yleisiä kysymyksiä hakemuksista, voit tutustua ohjeisiin(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) Maahanmuuttoviraston verkkosivuilla tai voit edelleen soittaa viraston asiakaspalvelunumeroon.

Lähetä meille palautetta uudesta palvelusta

Koska palvelu on täysin uusi, sitä kehitetään jatkuvasti yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Annathan heti palautetta, jos huomaat palvelussa ongelman tai sinulla on parannusehdotus.

Palautteen voi laittaa osoitteeseen [email protected].

Juttusarja kertoo, miten palvelu uudistui

Maahanmuuttoviraston julkaisema juttusarja kertoo tarkemmin, miten palvelu uudistui ja ketkä ovat olleet rakentamassa palvelua.

muuttoliike