Jazz-ensemble Tuomo & Markus featuring Verneri Pohjola esiintyy EuroJazz 2018 –festivaalilla Meksikossa

EuroJazz 2018 –festivaalin viimeisen viikonlopun lauantain kruunaa suomalainen, kokoonpano Tuomo & Markus tunnetun suomalaistrumpetistin Verneri Pohjolan kanssa. Luvassa on pohjoismaisen ja amerikkalaisen jazzin ja soulin mielenmaisemaa kriitikkojen ylistämiltä muusikoilta.

Suomalainen jazz-yhtye Tuomo & Markus featuring Verneri Pohjola esiintyy Méxicossa kahdesti. Lauantain 24. maaliskuuta ilmaiskonsertti nähdään ulkoilmassa pääkaupungin kansallisen kulttuurikeskuksen, Centro Nacional de los Artesin viheriöllä. Perjantai-iltana yhtye tuo Arizonan erämään tunnelmia maalaavat sävelensä Zinco Jazz Clubin lavalle.

Yhtye syntyi spontaanisti Arizonan Tucsonissa, jossa miehet olivat esiintymässä amerikansuomalaisten FinnFest-tapahtumassa. Osittain sattumalta yhdessä äänittämään päätyneen kokoonpanon musiikkia kuvaillaan pohjoismaisen ja amerikkalaisen jazzin ja soulin mielenmaisemaksi, johon yhdistyy ripaus rockin kaikuja. Yhtyeen viime kesänä julkaistu debyyttialbumi Dead Circles sai ylistäviä sanoja osakseen esimerkiksi Rolling Stone Magazinen kriitikolta David Frickeltä, ja yhtyettä on jo ehditty verrata yhdysvaltalaiseen uraa uurtaneeseen folk-duoon Simon & Garfunkeliin.

Yhtyeen taustalla ovat soul- ja jazzmuusikko ja –säveltäjä Tuomo Prättälä ja muusikko-säveltäjä Markus Nordenstreng. Prättälä tunnetaan Ilmiliekki Quartetin, MP4:n ja Bonkstersin riveistä, ja Nordenstreng on puolestaan kiertänyt ympäri maailmaa The Latebirds –yhtyeen laulajana ja kitaristina. Yhtyeessä soittavat myös Janne Haavisto (lyömäsoittimet), Miikka Paatelainen (kitara), Jere Ijäs (basso, laulu) ja Kimmo Antikainen (miksaus).

Meksikossa yhtyeen kanssa esiintyy jazz-sensaatio, trumpetisti Verneri Pohjola, jota kriitikot ovat kiitelleet vuolaasti brittilehti Guardiania myöten. Myös Pohjola on soittanut Ilmiliekki Quartetissa, mutta on julkaissut omaa musiikkia jo vuodesta 2009 lähtien. Viimeisin sooloalbumi "Pekka" julkaistiin viime vuonna. Verneri Pohjola valittiin Pori Jazzin vuoden nuoreksi muusikoksi vuonna 2004.

Tuomo & Markus esittävät Méxicossa sekä Prättälän ja Nordenstrengin että Pohjolan sävellyksiä. Mukaan mahtuu myös joitakin covereita, kuten John Lennonin, Bob Dylanin ja Grateful Deadin helmiä.

Tuomo & Marcus featuring Verneri Pohjolan musiikkiin voi tutustua Spotifyssä: https://open.spotify.com/album/0OoTF89zT9nBX2xGBWTDG3(Linkki toiselle web-sivustolle.)
https://open.spotify.com/album/2weXMUmcs19wGpiiJlpXMQ(Linkki toiselle web-sivustolle.)


EUROJAZZ 2018
Tuomo & Markus featuring Verneri Pohjola

La 24.3. klo 17.00

Centro Nacional de las Artes

, Áreas verdes
Rio Churubusco 79 Esq. Calz. de TIalpan
Col. Country Club, Ciudad de México.
Vapaa pääsy.

Lisätietoja konsertista:
 http://www.cenart.gob.mx/eventos/tuomo-markus-group-finlandia-festival-eurojazz-2018/(Linkki toiselle web-sivustolle.)






EuroJazz –festivaali on Latinalaisen Amerikan suurin jazz-festivaali, jota vietetään tänä vuonna 2.-15. maaliskuuta. Meksikon kulttuuriministeriön ja kansallisen kulttuurikeskuksen Centro Nacional de las Artesin järjestämä festivaali toteutetaan yhteistyössä eurooppalaisten suurlähetystöjen kanssa. Tänä keväänä festivaali juhlistaa kulttuuriperinnön eurooppalaista teemavuotta, mikä näkyy ohjelmistossa.

Lue lisää EuroJazzista ja katso loppuviikon ohjelma:
http://www.cenart.gob.mx/eventos/categorias/musica/eurojazz/(Linkki toiselle web-sivustolle.)


Lauantain ilmaiskonsertin lisäksi Tuomo & Marcus yhtyeineen soittaa myös Zinco Jazz Clubilla perjantaina 23. maaliskuuta. Klubikonsertin liput maksavat 250 pesoa.

Pe 23.3. klo 21
Zinco Jazz Club (Motolinía 20, Centro Cauhtémoc)
$250.00
Lisätietoa konsertista: http://www.zincojazz.com/evento.php?id=22341(Linkki toiselle web-sivustolle.)