Dias Nordicos-festivaali tuo Pietari Postin ja Hisserin Meksikoon

Dias Nórdicos, ”Pohjoismaiset päivät”- festivaali, järjestetään Meksikossa vuonna 2015 ensimmäistä kertaa. Pääkaupunki Méxicossa järjestettävä festivaali esittelee pohjoismaista kulttuuria Meksikossa 11.- 15.11. Ohjelmaan sisältyy konsertteja, elokuvaa ja y graafista muotoilua. Suomea tapahtumassa edustavat graafikko Pietari Posti, jonka näyttely “Ellas” on esillä Vertigo Galeriassa 13.- 21.11 sekä Hisser, joka konsertoi Cineteca Nacionalissa 14.11.  

Pietari Posti

Photo courtesy of Pietari Posti

Kuvittaja-graafikko Pietari Posti on asettunut nykyisin Barcelonaan, minne hän on perustanut pääasiassa kuvitukseen omistautuneen studion, Studio Posti http://studioposti.com/(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Pietari Postin tuotanto on hyvin laaja-alaista. Hän kuvittaa kirjan kansia, tekee kuvituksia lehtiin, suunnittelee julisteita, mainoksia, jopa kuvituksia astioihin ja kalusteisiin.

Postin töitä on ilmestynyt julkaisuissa kuten The New York Times, The Guardian, National Geographic, The Washington Post ja Playboy. Hänen nimekkäisiin asiakkaisiinsa kuuluvat muun muassa Iittala, Nokia, Paulig,  American Airlines, Omega, American Express ja Random House. Myös suomalaisissa postimerkeissä on hänen kuvituksiaan.

Pietari Posti voitti äskettäin maineikkaan “Paras kirjankansi”- palkinnon” jonka myöntää kuvituksille V&A Museum.

Pohjoismaiset päivät- festivaalin grafiikka on myös Pietari Postin studiosta.

Hisser

Hisser on Disco Ensemblesta tutun Miikka Koiviston uusi projekti.

Kuva: Topias Hirvonen

Hisseristä puhutaan elekroonisena sooloyhtyeenä, mutta sen musiikkia on vaikea laittaa selvästi vain yhteen kategoriaan.

Hisserin ensimmäinen single, “Park Fiction” julkaistiin vuoden 2014 lopulla, ensimmäinen albumi “Hisser” näki päivänvalon toukokuussa 2015 ja tuorein single “Forget“ julkaistiin viime kuussa.

Syyskuussa  2015 Hisser aloitti pitkän kiertueen joka vie heidät esiintymään Suomen lisäksi useisiin Keski- Euroopan maihin, Espanjaan ja päättyy Latinalaiseen Amerikkaan. Meksikon lisäksi Hisser konsertoi Chilessä, Argentiinassa, Uruguayssa ja Brasiliassa.

Mukana kiertueella ovat Hisserin jäsenet Miikka Koivisto, Seidi Guzejev ja Lasse Lindfors.

Hisser esiintyy lauantaina 14.11. Cineteca Nacionalissa. Samassa suurkonsertissa soittavat kaikkien neljän pohjoismaan edustajat. Norjasta saapuu Moddi, Ruotsista Alice Boman ja Hey Elboy ja Tanskasta Lydmor.

Kuvitus: Pietari Posti

Pietari Postin näyttely “Ellas”
13.- 21.11.2015, klo 17:00 - 20:00
Vertigo Galleria http://vertigogaleria.com/(Linkki toiselle web-sivustolle.)
Colima 23, Colonia Roma
Vapaa pääsy 



Norjan, Ruotsin, Suomen ja Tanskan yhteiskonsertti
Lauantai 14.11. alkaen klo 16:00
Cineteca Nacional
Av. México Coyoacán 389, Benito Juárez, Xoco
Vapaa pääsy




Días Nórdicos-festivaalin koko ohjelma:
http://www.diasnordicos.com/programacion-mexico/(Linkki toiselle web-sivustolle.)

kulttuuri