Antti Seppänen tuo dokumenttielokuvansa Love the Most kiertueelle Meksikoon

Antti Seppänen tuo dokumenttielokuvansa Love the Most kiertueelle Meksikoon

Real de Monte, Love the Most

Elokuvaohjaaja Antti Seppänen vierailee Meksikossa esittämässä viimeisintä dokumenttifilmiään Love the Most, joka on filmattu meksikolaisessa Real de Monten kaupungissa. Filmitapahtumassa mukana myös ohjaajan dokumenttiklassikko Jäävuoren varjoon. Elokuvat esitetään pääkaupunki Méxicossa, Oaxacassa, Jalapassa, Guadalajarassa ja Meridassa. Lisäksi Antti Seppänen pitää työpajoja useimmissa vierailemissaan kaupungeissa.

Love the most, Suomi/México, 2018,  19 min.

Matkasin pitkään, lopulta saavuin kukkuloille, saavuin luoksesi – maaginen kylä - Pueblo Mágico. Tahdoin kysyä mitä rakastat eniten. 
Dokumentaristi Antti Seppänen saapuu Real del Monteen – historialliseen meksikolaiseen kaivoskaupunkiin.  Elokuvan kysymykset asukkaille ovat yksinkertaisia, mutta samalla vaikeita. Vastauksissa korostuu paitsi rakkauden ja vapauden tärkeys, myös menettämisen pelko.

Jäävuoren varjoon (engl. Iceberg Shadow), Suomi, 2009, 57 min.

Iceberg Shadow

Elokuvan kertoja löytää kirpputorilta kaitafilmeillä täytetyn pahvilaatikon. Kotonaan hän tutustuu filmeihin ja huomaa niiden sisältävän värikästä ja taidokkaasti tallennettua kuvamateriaalia maan kaikilta mantereilta. Menneiden vuosikymmenten mystiikkaa huokuvat kuvat johdattavat kertojan ottamaan selvää kuvien tallentajan identiteetistä. Kuka oli niiden kuvaaja ja miksi ne päätyivät kirpputorille?

Vuosien tutkimustyön jälkeen kuva miehestä kameran takaa ja hänen elämästään hahmottuu.  Kaitafilmit kertovat kotkalaisen laivakonemestari Oiva Kovasen seikkailurikkaasta elämästä ja valottavat sitä mitä meistä jää, kun itse olemme poissa.

Antti Seppänen

Kuva: Antti Seppänen
Antti Seppänen

Antti Seppänen on ohjaaja, editoija, valokuvaaja ja tuottaja. Seppänen on toiminut kuvaajana ja valokuvaajana vuodesta 2000 lähtien. Tuotantoyhtiönsä on Oiva-Filmi.

Seppäsellä on laaja kokemus kansainvälisistä kuvausprojekteista. Hän keskittyy useimmiten arkkitehtuurin kuvaamiseen. Hänen tunnetuin työnsä tähän mennessä on palkittu dokumenttielokuva Jäävuoren varjoon (Illume Ltd 2009).

Antti Seppänen on aikaisemmin työskennellyt muun muassa kameramiehenä ja editoijana YLE:lle Afganistanissa ja Kiinassa.  Vuonna 2011 Seppänen toteutti kahden kuukauden projektin Länsi-Afrikassa. Seppänen opiskeli ja kuvasi paikallisia kulttuureita ja traditioita, joista hän paikallisten ihmisten aiheiden määrityksen mukaan kokosi elokuvia.

Lisäksi Seppänen on työskennellyt reportterina ja kuvaajana YLE FST:lle Ghanassa, kuvannut ja ohjannut kaksi elokuvaa Kairossa Espoossa järjestettyä "maailman parhaat kierrättäjät"-näyttelyä varten, sekä tehnyt dokumentin antropologisesta tutkimuksesta Meksikon Maya-alueilla.

Antti Seppäsellä on maisterin tutkinto Hustonin elokuvakoulusta Galwaystä, Irlannista.

Dokumenttielokuvien esitykset Meksikossa:

20.3. Oaxaca
MACO
Alcala 202, Centro Historico,  Oaxaca, Oaxaca

21.3. Ciudad de México
Klo 19.30
IFAL, CDMX
Río Nazas 43, Colonia Juárez, CDMX


22.3. Ciudad de México
Klo 18:00
Anarchivia, CDMX
Atletas No. 2 (Estudios Churubusco), Bodega D, PB.
Colonia Country Club., CDMXXalapa, Love the most

28.3. Xalapa
Klo 20.00
Cinema 21
Mate #6, Centro,  Jalapa, Veracruz


29.3. Guadalajara
Casa Zuno
Calle José Guadalupe Zuno No. 2226, Colonia Americana,
Guadalajara, Jalisco


4.4. Merida,
Videosala del Centro Cultural Olimpo
courtesy of Barona production


Lisätietoa dokumenttifilmeistä:

LOVE THE MOST
Trailer: https://vimeo.com/270662724
Festival agency: http://augohr.de/catalogue/love-the-most

JÄÄVUOREN VARJOON
Trailer: https://vimeo.com/16203306
Production company: http://www.illume.fi/en/Films/170/Iceberg-Shadow