Aleksandra Malletin taidenäyttely "7 días de Emociones" avaa ovensa yleisölle Méxicossa

"7 Días de Emociones" on taidenäyttely, joka tarkastelee tämän päivän naisen sisäistä maailmaa paljastaen yleisölle sen kaksi puolta; sisäisen luonnon ja modernin elämän stressaavuuden. Esittely koostuu kolmesta eri osasta; naisia esittävistä saviveistoksista, "7 días de Emociones": ääniteosten sarja, joka on toteutettu yhteistyössä ääniartisti Christian Sjöholmin kanssa ja maalausten sarja, joka kehystää puunaisen arkkityypin.

Taiteilija Aleksandra Malletin näyttely "7 días de Emociones" tutkii nykypäivän naisen sisäistä elämää ja esittelee sen kaksia kasvoja: sisäistä maailmaa ja modernin elämän aiheuttamaa stressiä. Taidenäyttelyn avajaisia vietetään perjantaina 23. maaliskuuta ja se on avoinna yleisölle 16. huhtikuuta saakka.

Tunnetilat vaihtuvat ja lipuvat päivästä toiseen kokonaisen viikon ajan. Tässä näyttelyssä taiteilijan oma sisäinen dialogi tarjoaa yleisölle intiimin silmäyksen jatkuvaan muutokseen naisen näkökulmasta.

"Ensimmäisen lapseni odotuksesta lähtien olen ollut kiinnostunut yhä enemmän omasta sisäisestä luonnostani naisena. Naisen keho luo uutta elämää samalla muuttuen. Siemenestä kasvaneen puun tavoin lapsi kehittyy siemenestä kohdussa. Idea taidenäyttelyyn syntyi  tästä äidinvaiston ja meksikolaisen luonnon yhdistelmästä. Aloitin ajattelemalla naista puuna, joka antaa uutta elämää", Aleksandra Mallet kertoo näyttelyn taustoista.

Näyttely koostuu kolmenlaisista töistä. Ensimmäinen osa on sarja naisia kuvaavia saviveistoksia. Sen jälkeen katsojalle avautuu "7 días de Emociones" -ääniteossarja, joka on toteutettu yhteistyössä äänitaiteilija Christian Sjöholmin kanssa. Kolmas osa on maalausten sarja, joka kehystää puunaisen arkkityypin ja symbolisoi taiteilijan sisäistä dialogia ja luontoa.

ALEKSANDRA MALLET

Aleksandra Mallet on Helsingissä syntynyt ja varttunut taiteilija, joka nykyisin asuu Méridassa Etelä-Meksikossa. Hän on ammentanut työhönsä inspiraatiota Jukatanin niemimaalta ja värikkäästä mayakulttuurista tuoden samanaikaisesti mukaan pohjoismaiset juurensa.

Toistuva teema hänen työssään on luonto, mikä on peruja lapsuudesta Suomen majesteettisten metsien ympäröimänä. Työt kuvastavat kaipuuta luonnon rauhaan ja levollisuuteen.

"Minulle luonto on välttämätöntä ollakseni onnellinen ja rauhallinen. Luonnossa tunnen voivani hengittää, ajatella ja käyttää kaiken luovan potentiaalini. Ilman luontoa tunnen olevani loukussa ja ärtynyt", Mallet kertoo.

"7 Días de Emociones" on Malletin ensimmäinen oma suuri näyttely Méxicossa. Aiemmin hänen töitään on ollut esillä Suomessa, Saksassa, Ranskassa ja Meksikossa.

CHRISTIAN SJÖHOLM

Christian Sjöholm on Helsingissä syntynyt ja sinne asumaan asettunut äänitaiteilija. 18 vuoden taiteilijauransa aikana hänen tyylinsä on kehittynyt suuntaan, joka yhdistelee elektronista ja kokeellista musiikkia. Hänen tavoitteensa on luoda tunnelmaa, jossa voi samanaikaisesti kuulla muinaisia ja futuristisia sävyjä.

Aleksandra Malletin kanssa tehtyyn yhteistyöhön hän käytti instrumenteista mielenkiintoisinta, ihmisääntä. Naisten ääniä yhdistäen ja digitaalisesti muokaten hän loi äänimaiseman, josta kuulija voi havaita lukuisia eri tasoja.


Taidenäyttely

7 DÍAS DE EMOCIONES, ALEKSANDRA MALLET,
Yhteistyössä äänitaiteilija Christian Sjöholmin kanssa
23.3.-14.4.2018

Galeria Forjadores de México
Amatlan 79, Entre Montes de Oca y Vicente Suarez
Colonia Condesa, Ciudad de México

Avajaiset  pe  23.3 klo 18-22

Lisätietoa: www.aleksandramallet.com(Linkki toiselle web-sivustolle.)