Suomen suurlähetystö Rabatissa uudelleen käynnistää viisumihakemusten vastaanoton erityisryhmien osalta

Suomen suurlähetystö Rabatissa uudelleen käynnistää viisumihakemusten vastaanoton erityisryhmien osalta

Suomen Rabatin-suurlähetystö käynnistää viisumipalvelut Marokon kansalaisille ja Marokossa pysyvästi asuville. Uudelleenkäynnistys koskee ainoastaan erityisryhmiin kuuluvia viisuminhakijoita eikä esimerkiksi turistihakijoita.

 

Viisumi on tarkoitettu lähtökohtaisesti enintään 90 päivää minkä hyvänsä 180 päivän jakson aikana kestävää oleskelua varten. Pidempiä oleskeluja varten tulee hakea oleskelulupaa. Lisätietoja oleskeluluvan hakemisesta Maahanmuuttovirasto Migrin sivuilta: www.migri.fi

 

Viisumipalvelujen uudelleenkäynnistys koskee vain niitä henkilöitä, jotka kuuluvat Rajavartiolaitoksen verkkosivuilla määriteltyihin ryhmiin ja joiden maahantulo Suomeen on lähtökohtaisesti sallittu. Lopullinen päätös maahanpääsystä tehdään kuitenkin rajatarkastuksessa. Tarkemmat ohjeet maahantulosta ja ryhmistä ovat luettavissa Rajavartiolaitoksen verkkosivuilla:

https://raja.fi/rajaliikenne-ohjeet-korona

 

Maahanpääsyyn oikeutetut henkilöt voivat lähettää viisumiajanvarauspyynnön sähköpostitse suurlähetystölle osoitteeseen [email protected]. Ajanvarauspyynnön tulee sisältää viisumihakijan koko nimen sekä tiedot matkan tarkoituksesta ja kestosta. Mikäli kyseessä on yksityisvierailu, viestissä tulee täsmentää perheside tai muu suhde viisuminhakijan ja kutsujan välillä.

 

Suomen suurlähetystö käsittelee ajanvarauspyynnön ja mikäli se voidaan ottaa vastaan, pyyntö välitetään viisumikeskus VFS Globalille. Viisumihakemukset jätetään Suomen viisumikeskukseen. Tarkempaa tietoa viisumihakemuksen jättämisestä löydätte VFS Globalin verkkosivuilta (englanniksi ja ranskaksi):

https://visa.finland.eu/morocco/(Linkki toiselle verkkosivustolle)