Suomalaista lyhytelokuvaa Rabatin taivaan alla!

Suomen suurlähetystö järjestää puutarhassaan keskiviikkona 28.3.2018 klo 19:30 alkaen ulkoilmanäytöksen, jonka ohjelmistoon olemme valinneet neljä suomalaista lyhytelokuvaa edustamaan viime vuosina nosteessa ollutta taiteenalaa.

Illan viimeisenä näytettävän elokuvan ohjaaja, Eveliina Pasanen, on näytöksessä paikalla kertomassa lyhytdokumenttien teosta ja vastaamassa yleisön kysymyksiin.

Eveliina Pasanen on valmistunut hiljattain Turun ammattikorkeakoulusta, jossa hän opiskeli dokumenttielokuvan ohjausta, leikkausta ja tuottamista.  Jos turkulainen ei olisi rakastunut dokumentaariseen elokuvaan, olisi hän varmasti valmistunut valtiotieteiden maisteriksi. Filosofiaa, psykologiaa sekä poliittista historiaa opiskelleelle Pasaselle yhteiskunta ja ihmisluonto ovat edelleen kiehtovia aiheita. Häntä innostavat myös nykytaide, naispaini ja amerikkalainen kirjallisuus, esimerkkinä John Irwinin kirjat. Dokumentaareissa eniten kiinnostusta herättävät ihmiskeskeiset teemat; elokuvat, jotka paljastavat elämän absurdiuden sekä auttavat meitä ymmärtämään paremmin itseämme ja toisiamme. Tulevaisuudessa Eveliina haluaisi toimia dokumenttien tuotannossa ja oppia lisää alasta, samalla pikku hiljaa omia produktioitaan käsikirjoituksesta leikkaukseen toteuttaen.

Elokuvat on tekstitetty englanniksi, vapaa pääsy, tervetuloa!

Tilaisuus Facebookissa(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Elokuvat:

Pitääkö mun kaikki hoitaa? (2011), 7min
Ohjaus: Selma Vilhunen, Käsikirjoitus: Kirsikka Saari
Genre: Fiktio
Kertomus lapsiperheen kiireisestä aamusta ja äidistä, joka luulee että asiat hoituvat parhaiten, kun hän hoitaa ne kaikki itse. Vuoden 2014 Oscar-ehdokas lyhytelokuvien sarjassa.


Áigin (2014), 10min
Ohjaus ja käsikirjoitus: Jouni West
Genre: Animaatio, komedia
Anime-tyylinen àigin on ensimmäinen pohjoissaameksi puhuttu, saamelaisen toteuttama animaatio. Elokuva kertoo saamelaiseen mytologiaan perustuvan tarinan rohkeasta sankarista, Áiginista, joka puolustaa perhettään muukalaisten hyökkäykseltä. Tarina perustuu löyhästi norjalaisen Nils Gaupin vuonna 1987 valmistuneeseen elokuvaan Ofelaš, mutta on esikuvastaan poiketen komedia.


Tuolla Puolen (2015), 15min
Ohjaus: Iddo Soskolne, Janne Reinikainen
Genre: draama
Nuori Anja työskentelee kylänsä paikallisena kuolemanenkelinä odottaen samalla päivää, jona hänen veljensä kuolee kohdatakseen tämän vihdoin uudelleen.


Painiunelmia (2017), 27min
Ohjaus ja käsikirjoitus: Eveliina Pasanen
Genre: Dokumentti
Jorma Pasanen osallistuu viimeistä kertaa veteraanipainin MM-kilpailuihin. Lajiin perehtymätön tytär Eveliina haluaisi aloittaa valmentajana, mutta isän vastahakoisuus aiheuttaa kitkaa perheenjäsenten välille. Onnistuvatko isä ja tytär korjaamaan välinsä vai johtaako valmentaminen lopulliseen välirikkoon?