Raise your voice! Lähetystö mukana naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisessa kampanjassa

UN Womenin lanseeraaman naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisen Oranssit päivät-kampanjan kunniaksi Suomen Marokon suurlähettiläs Anne Vasara vieraili 4.12.2018 Fraternité- organisaation järjestämässä tapahtumassa Rabatissa. Vierailun aiheena oli informatiivinen sarjakuva, joka on tuotettu yhteistyössä edustuston ja kyseisen järjestön kanssa. Sarjakuvan aiheena on naisiin kohdistuva häirintä. Sarjakuva kannustaa naisia kohottamaan äänensä ja puolustamaan oikeuksiaan.

Suurlähettiläs Anne Vasara tapasi Fraternité-organisaation johtajan  Mina Rouatab´n  lisäksi sarjakuvan kirjoittajan Larbi Benjellounen, yhteistyöstä vastanneen Hind Adamin sekä organisaation toiminnan piirissä olevia naisia. Tapaamisessa keskusteltiin sarjakuvasta ja sen vaikutuksesta naisten elämässä. Tapahtuma järjestettiin naisten monitoimitalossa EL Youssoufian korttelissa.

Kuva: Vilma Virtanen
Suurlähettiläs Vasara ja Fraternité-järjestön naiset 4.12.2018.

Sarjakuva on julkaistu vuonna 2017 Suomen suurlähetystön ja Fraternité-organisaation yhteistyönä tehdyn projektin yhteydessä. Kyseessä oli naisiin kohdistuvan sukupuolisen häirinnän ja väkivallan vastainen hanke Rabatissa, joka keskittyi tietoisuuden lisäämiseen naisten oikeuksista. Sen puitteissa järjestettiin koulutustilaisuuksia sekä tarjottiin psykologista ja oikeudellista apua häirinnän tai väkivallan kohteeksi joutuneille naisille.

Lähetystö kuuli paljon positiivista palautetta hankkeeseen osallistuneilta naisilta siitä, kuinka projekti on auttanut heitä ymmärtämään häirinnän ja väkivallan muotoja, rohkaissut heitä toimimaan, ja miettimään vanhempien roolia kasvatuksessa. Koulutuksiin osallistui 150 ihmistä: noin 60 nuorta ja 60 vanhempaa sekaryhmissä. Tarkoitus oli näin vaikuttaa samanaikaisesti nuoriin ja opettaa molempia ikäpolvia keskustelemaan asiasta.

Kuva: Vilma Virtanen
Häirinnän vastainen kirjanen, joka on tuotettu yhteistyössä Fraternité-järjestön kanssa.

Hankkeeseen liittyvän, kuvitetun ja selkokielisen kirjan tarkoitus on samalla kehittää hyödynsaajien lukutaitoa, sillä lukutaidottomuus on maassa edelleen korkea (n.30%). Sarjakuvan pääset lukemaan alta.

Raise your voice in Arabic (avautuu uuteen ikkunaan)