angle-left Tietoa yksityisen ruokatuonnin rajoituksista Suomeen matkustaville - torjumme yhdessä eläintauteja

Tietoa yksityisen ruokatuonnin rajoituksista Suomeen matkustaville - torjumme yhdessä eläintauteja

Lihan, lihatuotteiden, maidon ja maitotuotteiden yksityinen tuonti Venäjältä ja muualta EU:n ulkopuolelta Suomeen on kielletty!

lehmat

Vakavien eläintautien, kuten suu- ja sorkkataudin, sikaruton ja afrikkalaisen sikaruton leviäminen Suomeen halutaan estää. Taudit leviävät sekä ihmisten että eläinten mukana maasta toiseen. Suomessa eläintaudit voisivat aiheuttaa erittäin huomattavia taloudellisia menetyksiä kotieläintaloudelle ja lihateollisuudelle.

Useissa Suomen naapurimaissa ja monissa Euroopan maissa esiintyy afrikkalaista sikaruttoa. Tautia on sioissa ja/tai villisioissa mm. Venäjällä, Ukrainassa, Valko-Venäjällä sekä EU:n alueella mm. Baltian maissa, Puolassa ja Tsekissä. Afrikkalaista sikaruttoa ei ole koskaan tavattu Suomessa. Leviämiskanavana toimivat mm. tuliaisina tai omaan käyttöön tuotavat liha- ja maitotuotteet.

Muistuttaisimme, että älä tuo Suomeen mukanasi lihaa, lihatuotteita, maitoa, maitotuotteita tai sellaisia elintarvikkeita, joiden seassa tai täytteenä on lihaa tai lihatuotteita.

Kiitos, että autat meitä eläintautien torjunnassa!