Koronavirusuutiset Latviassa

Koronavirusuutiset Latviassa

Latvian paikallisviranomaisten tiedotteita voi seurata alla olevista linkeistä:

Latvian hallituksen yleisinfoa koronaviruksesta ja toimenpiteistä COVID-19-sivustustolta Linkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan)(en):

Maahantulosäännökset

Maahan saapuminen on sallittu vain välttämättömästä syystä. Listaus välttämättömistä syistä löytyy COVID-19-sivustustoltaLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan).

Ennen maahan saapumista on tehtävä negatiivinen koronatesti sekä täytettävä covidpass- ilmoitusLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan).

Kauttakulku on sallittua, mutta matkustajan on esitettävä negatiivinen koronatestitulos, täytettävä covidpass- lomake sekä poistuttava maasta 12 tunnin kuluessa.

Lisätietoja:

Terveys

Julkisissa kulkuneuvoissa ja lennoilla tulee käyttää suu- ja nenäsuojainta/maskin tai huivin käyttöä. Kaikessa toiminnassa on noudatettava kahden metrin turvavälejä ja hygieniamääräyksiä.

Sanktiot rajoitusten rikkomisesta

Vapautumisen myötä myös poliisin havaitsemat rajoitusrikkomukset ovat lisääntyneet. Rikkomuksista saattaa saada sakot.

Mikäli henkilö joutuisi omaehtoiseen karanteeniin; Latvian poliisi seuraa ohjeistuksen noudattamista ja sen rikkomisesta voidaan määrätä sakko (luonnolliset henkilöt 10–2000 euroa, oikeushenkilöt 140–5000 euroa) tai saada rikossyytteen ohjeiden noudattamatta jättämisestä.

Lisätietoja:

Muuta huomioitavaa

Koronasovellus ''Apturi CovidLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan)'' (Stop Covid) tartuntaketjujen seurantaa helpottava mobiilisovellus, on otettu Latviassa käyttöön toukokuun lopussa 2020.

Edustuston asiakaspalvelu

ma-pe 09.00-11.30 (passi- ja maahantuloasioissa ajanvaraus)

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksenLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan).

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen [email protected]  Pyydämme huomioimaan, että ilmoituksen muuttamista ja poistamista koskevien pyyntöjen käsittely on ajoittain ruuhkautunut.