Tasavallan presidentin tervehdys ulkosuomalaisille 6.12.2022

Hyvät ystävät,

 

vietämme Suomen itsenäisyyspäivää poikkeuksellisissa tunnelmissa. Huoli Euroopassa vallitsevasta sodasta sekä selviytyminen arjessa kustannusten ja energian hinnan noustessa askarruttavat monia. Me suomalaiset olemme kuitenkin aina selvinneet vaikeuksista. Luotan, että näin on tälläkin kertaa.

Merkittävä osa maamme vauraudesta syntyy viennistä. Ja Suomi tarvitsee kansainvälisiä osaajia hyvinvointia rakentamaan. Meidän on hyvä hyödyntää enemmän myös teidän panostanne osaajien houkuttelemisessa.

Olette rakentaneet omia verkostojanne ja jakaneet kokemuksianne Suomesta ympäri maailman. Monelle olette ehkä ainoa kosketus Suomeen. Tähän hieman vieraiseen ja kaukaiseen maahan, jossa pakkasista ja pimeydestä huolimatta asuu maailman onnellisin kansa.

Teitä suomalaisuuden perinnön vaalijoita on maailmalla noin kaksi miljoonaa, kun otetaan lukuun kaikki suomalaisesta syntyperästä olevat henkilöt. Vaikka välillämme olisikin tuhansia kilometrejä, niin suhteenne Suomeen voi olla läheinen. Muistoihin on tallentunut kokemus puhtaasta luonnosta ja toimivasta arjen palvelusta. Näitä muistoja voitte jakaa läheistenne kanssa tänäkin itsenäisyyspäivänä ja tulevana joulunaikana.

Toivotan kaikille ulkosuomalaisille ja suomensukuisille ympäri maailman oikein hyvää itsenäisyyspäivää.

Sauli Niinistö
Tasavallan presidentti

Tervehdys PDF-tiedostona (83 KB)