Koronavirusuutiset Luxemburgissa

Koronavirusuutiset Luxemburgissa

Luxemburgin koronavirustilanne on vakava. Matkustusrajoituksia on voimassa. Lentäen matkustavilla tulee olla korkeintaan 72 tuntia vanha negatiivinen koronatestitulos. Kaupat, ravintoloiden terassit ja muut palvelut ovat pääsääntöisesti rajoituksin auki.

Maahantulosäännökset

EU-maista Luxemburgiin saapuville matkustajille ei ole asetettu rajoituksia. Sen sijaan Luxemburg on määrännyt väliaikaiseen maahantulokieltoon muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kolmansista maista saapuvat matkustajat. Väliaikaiseen maahantulokieltoon on kuitenkin määritelty joitakin poikkeuksia.

Lentoteitse Luxemburgiin matkustavien on esitettävä korkeintaan 72 tuntia vanha todistus negatiivisesta COVID-19 testituloksesta.

Lisätietoja Luxemburgin koronainfosivuiltaLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan)

 

Liikkuminen

Luxemburgissa on voimassa ulkonaliikkumiskielto klo 23-06 välisenä aikana.

Maan sisäisessä ja julkisessa liikenteessä ei ole rajoituksia. Transit-matkustajien tulee tarvittaessa esittää etukäteen varatut jatkoyhteydet (lento-, juna-, laivaliput).

​​​​​Lisätietoja Luxemburgin koronainfosivuiltaLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan)

 

Terveys

Maskin käyttö on pakollista julkisissa tiloissa, julkisessa liikenteessä ja kaikissa yli neljän henkilön kokoontumisissa ulkona tai sisällä.

Kulttuuri-, urheilu- ja vapaa-ajan tapahtumia saa järjestää, mutta yleisöä ei voi olla läsnä, jos maskien käyttöä ja/tai etäisyyden pitämistä ei voida noudattaa. Maskin käyttö on pakollista myös yli 20 hengen kokoontumisissa, joissa 2 metrin etäisyyttä ei voida pitää. Joillakin sektoreilla ehdot ovat vielä tiukemmat. 

 

Palvelut

Kaupat ja palvelut ovat auki, mutta niiden asiakasmäärää on rajoitettu. Ravintoloiden, kahviloiden ja baarien ulkotilat ovat auki rajoitetuin aukioloajoin. Ravintolatiloissa liikkuessa tulee käyttää hengityssuojainta, mutta pöydissä istuessa ei sitä tarvita. Saman pöydän ääressä voi istua korkeintaan 2 asiakasta, pois lukien samassa taloudessa asuvat. Hotellit ovat olleet auki koko pandemian ajan. 

Kotiin voi kutsua korkeintaan 4 vierasta (sisä/ulkotiloihin), yli 10 hengen kokoontumisissa osallistujien tulee istua turvavälin päässä toisistaan ja käyttää maskia, mikäli 2m etäisyyttä ei voida noudattaa.

Lisätietoja Luxemburgin koronainfosivuiltaLinkki toiselle web-sivustolle.

 

Sanktiot rajoitusten rikkomisesta

Poliisilla ja tullilla on valtuudet valvoa rajoitusten noudattamista. Maskin käyttämättä jättämisestä ja karanteenin rikkomisesta voi saada sakkorangaistuksen.

 

 

Edustuston asiakaspalvelu

Lähin Suomen suurlähetystö sijaitsee Brysselissä. Asiakkaita palvellaan vain ajanvarauksella (linkki slottiin).

Kaikki tiedustelut ja kysymykset pyydetään sähköpostilla osoitteeseen [email protected]

Viisumia ei ole mahdollista hakea Brysselistä.

Lisätietoja Suomen suurlähetystö Brysselissä(avautuu uuteen ikkunaan)

​​​​​​​​

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksenLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan). Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen [email protected]  Pyydämme huomioimaan, että ilmoituksen muuttamista ja poistamista koskevien pyyntöjen käsittely on ajoittain ruuhkautunut.