Koronavirusuutiset Luxemburgissa

Koronavirusuutiset Luxemburgissa

Luxemburgissa uusien koronavirustartuntojen määrä on laskussa. Matkustusrajoituksia on voimassa. Lentäen matkustavilla tulee olla korkeintaan 72 tuntia vanha negatiivinen koronatestitulos, todistus täydestä koronarokotussarjasta tai sairastetusta koronataudista. Kaupat, ravintoloiden terassit ja muut palvelut ovat auki hygieniarajoituksin.

Maahantulosäännökset

EU-maista Luxemburgiin saapuville matkustajille ei ole asetettu rajoituksia. Sen sijaan Luxemburg on määrännyt väliaikaiseen maahantulokieltoon muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kolmansista maista saapuvat matkustajat. Väliaikaiseen maahantulokieltoon on kuitenkin määritelty joitakin poikkeuksia.

Lentoteitse Luxemburgiin matkustavien on esitettävä korkeintaan 72 tuntia vanha todistus negatiivisesta COVID-19 testituloksesta, todistus täydestä koronarokotussarjasta tai sairastetusta koronataudista.

Lisätietoja Luxemburgin koronainfosivuilta(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)

 

Liikkuminen

Maan sisäisessä ja julkisessa liikenteessä ei ole rajoituksia. Transit-matkustajien tulee tarvittaessa esittää etukäteen varatut jatkoyhteydet (lento-, juna-, laivaliput).

​​​​​Lisätietoja Luxemburgin koronainfosivuilta(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)

 

Terveys

Maskin käyttö on pakollista julkisissa tiloissa, julkisessa liikenteessä ja kaikissa yli neljän henkilön kokoontumisissa ulkona tai sisällä.

Kulttuuri-, urheilu- ja vapaa-ajan tapahtumia saa järjestää, mutta yleisön määrää on rajoitettu.

 

Palvelut

Kaupat ja palvelut ovat auki.  Ravintolatiloissa liikkuessa tulee käyttää hengityssuojainta, mutta pöydissä istuessa ei sitä tarvita. Saman pöydän ääressä voi sisätiloissa istua korkeintaan 4 asiakasta, elleivät he asu samassa taloudessa asuvat. Hotellit ovat olleet auki koko pandemian ajan. 

Kotiin voi kutsua korkeintaan 10 vierasta (sisä/ulkotiloihin), yli 10 hengen kokoontumisissa osallistujien tulee istua turvavälin päässä toisistaan ja käyttää maskia, mikäli 2m etäisyyttä ei voida noudattaa.

Lisätietoja Luxemburgin koronainfosivuilta(Linkki toiselle verkkosivustolle)

 

Sanktiot rajoitusten rikkomisesta

Poliisilla ja tullilla on valtuudet valvoa rajoitusten noudattamista. Maskin käyttämättä jättämisestä ja karanteenin rikkomisesta voi saada sakkorangaistuksen.

 

 

Edustuston asiakaspalvelu

Lähin Suomen suurlähetystö sijaitsee Brysselissä. Asiakkaita palvellaan vain ajanvarauksella (linkki slottiin).

Kaikki tiedustelut ja kysymykset pyydetään sähköpostilla osoitteeseen [email protected]

Viisumia ei ole mahdollista hakea Brysselistä.

Lisätietoja Suomen suurlähetystö Brysselissä (avautuu uuteen ikkunaan)

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan). Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen [email protected]  Pyydämme huomioimaan, että ilmoituksen muuttamista ja poistamista koskevien pyyntöjen käsittely on ajoittain ruuhkautunut.