Joulunajasta Vilnassa suurlähetystön silmin

Kuten monessa muussakin kaupungissa, on Vilnassa joulukuu täynnä enemmän tai vähemmän virallista, mutta joka tapauksessa tärkeää ohjelmaa. Joulukausi alkaa Vilnan kansainvälisen naisjärjestön (IWAVin) myyjäisillä, jotka ovat saaneet kansainvälistä julkisuutta aina New York Timesiä myöten. Sen suojelijana toimi tänä vuonnakin pääministerin puoliso rouva Silvija Skvernele ja järjestelytoimikunnan puheenjohtajana Suomen suurlähettilään puoliso Ebba Michelsson. Kerätyillä varoilla rahoitetaan kahdeksaa esivalittua projektia.

Joulumyyjäisten avajaiset
Joulumyyjäiset Vilnassa
Joululauluja

Suomen 101. itsenäisyyspäivää vietettiin Vilnassa perinteisin menoin. Suomen lippu liehui suurlähettilään virka-asunnon ulkopuolella.

Suomen lippu

Myös Liettuassa monet tietävät, että oikea Joulupukki asuu Suomen Lapissa. Siksi Santariškės’in päiväkodin lapset halusivat tulla Suomen suurlähetystöön. Täällä he saivat syödä korvapuusteja ja pipareita ja katsoa Muumi-elokuvia ja tavata Joulupukin!

Santariskes päiväkodin lapset

Vilnalaisiin perinteisiin kuuluu myös käynti Ålands fredsinstitutin (Ahvenanmaan rauhaninstituutin) 1990-luvun lopulla alulle panemassa vähävaraisten lasten iltapäiväkodissa. Suurlähetystö on vuosien mittaan myös tukenut Nendre-päiväkotia, joka tänä vuonna myös auttaa pakolaislapsia. Tänä vuonna paikalle tuli poikkeuksellisen arvovaltainen vieras.

Päiväkoti Nendre
Nendre-päiväkodissa

Vilnan suurlähetystön väki toivottaa Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2019!