Elämää Suomessa ‒ Life in Finland

Pettuleipä

Näyttely havainnollistaa Suomea esittelemällä 49 esinettä vuonna 1917itsenäistyneen tasavallan eri vuosikymmeniltä arkisin, teollisin ja humoristisin esimerkein. Esineet kertovat Suomen vaiheista ja suomalaisuudesta.

Teemoina hahmottuvat ilmasto, valo, lapsuus, maku sekä pyrkimys niukkaan kauneuteen. Esineet Suomesta eivät tarkoita vain Suomessa valmistettuja tuotteita, vaan esineet kertovat elämästä Suomessa. Se mikä on suomalaiselle tarpeellista ja itsestään selvää, saattaa muualla maailmassa vaikuttaa erikoiselta ja yllättävältä. Toisaalta tietyt historialliset vaiheet, vaikkapa sota, on tuonut ihmisten eteen samantapaisia haasteita. Pohjolan ilmastoon on Suomessa sopeuduttu sekä arkisella kekseliäisyydellä että moderneilla innovaatioilla.

Mitkä olisivat sinun vastaavanlaisia esineitäsi? Mitä esineitä sinä valitsisit omasta elämästäsi ja omasta kulttuuristasi kuhunkin ajankohtaan?

Minkä Sinä valitsisit oman ikäluokkasi tai sukupolvesi esineeksi, entä vanhempiesi,isovanhempiesi tai lastesi sukupolven esineiksi?

Life in Finland perustuu 100 esinettä Suomesta -näyttelyyn, joka kiersi vuosina 2017 – 2018 eurooppalaisissa museoissa Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi. Alkuperäinen verkkonäyttely on esillä osoitteessa www.100objects.fi(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Aaltojakkara