Eduskuntavaalien ennakkoäänestys ulkomailla 2019

Eduskuntavaalit järjestetään sunnuntaina 14.4.2019. Ennakkoäänestys on mahdollista ulkomailla 3.-6.4.2019. Ulkoministeriö vastaa ennakkoäänestyksen järjestämisestä.

Ennakkoäänestyspaikat(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) sijaitsevat Suomen edustustoissa tai niiden toimipaikoissa 86 maassa. Yhteensä ennakkoäänestyspaikkoja ulkomailla on 219.

Libanonissa (Linkki toiselle web-sivustolle.)ennakkoäänestys on 3.-4.4. klo 10:00-15:00 Suomen suurlähetystössä osoitteessa Charles Malek Avenue, Tabaris 812 Bldg, Bloc A, 4th Floor Achrafieh, Beirut.

Jordaniassa (Linkki toiselle web-sivustolle.)ennakkoäänestys on 3.4. klo 10:00-15:00 Suomen kunniapääkonsulaatissa osoitteessa No. 40, Abdelraheem Al-Haj Mohammad St., , Al-Sweifiyah, Annab, Across from Nout Stores.

Ulkoministeriö vastaa ennakkoäänestyksen järjestämisestä edustojen lisäksi suomalaisilla aluksilla, jotka liikkuvat Suomen rajojen ulkopuolella ennakkoäänestysajankohtana.

Oikeusministeriöllä on yleisvastuu vaalien toimeenpanosta. Se on julkaissut vaalit.fi-verkkosivuilla listan ennakkoäänestyspaikoista(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) ja niiden aukioloajoista.

Eduskuntavaalien yhteydessä on ensimmäistä kertaa käytössä myös kirjeäänestys. Sen määräajat, ohjeet ja materiaalien tilauslomake löytyvät vaalit.fi-sivuilta(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).

Vaalit.fi:

Ennakkoäänestyspaikat(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Kirjeäänestys(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)