Europaparlamentsvalet 2019 – förhandsröstning i Kenya

I Kenya ordnas förhandsröstning i Europaparlamentsvalet den 15 maj–18 maj 2019. Det finns en röstningsställen i Nairobi. Listan med röstningsställena och deras öppettider hittar du här under. Det går också att brevrösta i Europaparlamentsvalet.

Utrikesministeriet ansvarar för att ordna förhandsröstning utomlands. Det är Finlands beskickningar och deras verksamhetsställen som fungerar som röstningsställen. Det finns sammanlagt 168 röstningsställen i 80 länder. I Finland är valdagen den 26 maj 2019.

Varje röstberättigad finländare som är bosatt utomlands får ett meddelande per post om magistraten i hens senaste hemkommun i Finland har rätt adress i sitt register. Det lönar sig att ta med meddelandet om rösträtt, men det går också att rösta utan det. Vid röstningsstället ska pass eller annat officiellt identitetsbevis visas upp.

Du får bara rösta i ett EU-land i Europaparlamentsvalet, antingen i det land där du är medborgare eller i det land där du är bosatt. En finsk medborgare som inom utsatt tid har meddelat att hen utövar sin rösträtt i ett annat medlemsland får inte rösta i Europaparlamentsvalet i Finland. Om du tidigare har anmält att du vill rösta i bosättningsstatens val men nu vill rösta i Finland ska du annullera din tidigare anmälan till bosättningsstatens valmyndighet.

I vårens Europaparlamentsval kan röstberättigade finländare som är bosatta utomlands och finländare som tillfälligt är på resa utomlands när valet pågår, för första gången rösta per brev. Mer information om tidsfristerna och anvisningar för brevröstning: Brevröstning 2019(Länk till en annan webbplats.)

Förhandsröstning i Europaparlamentsvalet i Kenya:

Nairobi
Eden Square, block 3, 6th floor
Greenway Lane, off Westlands Road

ons-fri 15.-17.5. klo 14.00-17.00
lör 18.5. klo 10.00-14.00

Mer information: