Hyvä tietää

Asemapaikan sijainti

Kazakstan on maantieteellisesti Keski-Aasian suurin valtio. Se rajoittuu pohjoisessa Venäjään, lännessä Kaspianmereen ja idässä Kiinaan. Kazakstanin eteläiset rajanaapurit ovat Kirgisia, Uzbekistan ja Turkmenistan.
Maa on maailman suurin sisämaavaltio ja noin2 724 900 m2 pinta-alallaan yli 8 kertaa Suomea suurempi. Maalle tärkeitä maantieteellisiä piirteitä ovat laajojen aroalueiden ja lännessä sijaitsevan Kaspianmeren lisäksi etelässä sijaitsevat Altai-vuoret.
Pääkaupunki Nur-Sultan (n. 1 miljoona asukasta) sijaitsee maan koillisosassa.

Ilmasto

Kazakstanin pohjoisosissa vallitsee mannerilmasto, itä- ja keskiosissa aroa ja lounaisosissa kylmä aavikkoilmasto. Kaakossa sijaitsevien suurten asutuskeskusten (Almaty, Shimkent) alueella on välimerenilmasto.
Pääkaupungissa Nur-Sultan on huomioitava, että talvet ovat erittäin kylmiä ja tuulisia (parhaimmillaan -40c), kesät kuumia ja kuivia (parhaimmillaan +37c). Nur-Sultan on tilastollisesti maailman toiseksi kylmin pääkaupunki.

Talvella ilmanlaatu Nur-Sultanissa on usein heikko lämmittämiseen käytettävän kivihiilen polton ja autojen pakokaasujen takia.

Kansalliset vapaapäivät

.

Koulut ja opiskelu

Sähkövirta

Kazakstanissa sähkövirta on 220 V, 50Hz.

Hyvä tietää