Kazakstanin ajankohtaisesta tilanteesta

Kazakstanin ajankohtaisesta tilanteesta

Koko maata koskeva hätätila on edelleen voimassa, mukaan lukien öinen ulkonaliikkumiskielto. Internet-katkoksia esiintyy yhä laajalti. Maassa matkustavia kehotetaan varovaisuuteen ja välttämään väkijoukkoja.

Almatyssa tilanteen on kerrottu suurelta osin rauhoittuneen. Koko maata koskeva hätätila on edelleen voimassa, mukaan lukien öinen ulkonaliikkumiskielto. Tietoliikenneyhteydet kärsivät edelleen katkoksista. Maksupäätteiden toiminnassa on tällä hetkellä edelleen katkoksia internetyhteyksien ongelmien vuoksi. Myöskään kaikki pankkiautomaatit eivät toimi, ja käteisnoston määrää on rajoitettu. Ihmisiä kehoitetaan varaamaan käteistä.

Junaliikenne Almatysta on toiminnassa. Almatyn kansainvälinen lentokenttä on aloittanut uudestaan toimintansa 13.1. alkaen niin kansainvälisten kuin kotimaan lentojen osalta. Lentokenttä toimii vain klo 8 – 21 välisenä aikana, eivätkä lentoyhtiöt operoi vielä normaalin aikataulun mukaan. Tarkista lentosi tilanne etukäteen.  Nur-Sultanissa lentokenttä toimii pääasiassa normaalisti, mutta useita lentoja on edelleen peruttu. Tarkista lentosi tilanne etukäteen.

Viranomaiset ovat avanneet hotlinen, josta voi tiedustella lentojen peruutuksista ja aikatauluista:

+7 717 279 8213

+7 717 279 8214

Hätätilan aikana viranomaiset saattavat tarkastaa henkilöllisyyspaperit. Ulkonaliikkumiskielto on voimassa klo 23.00 – 7.00. Seuraa paikallisviranomaisten ohjeita, hätätapauksessa ota yhteyttä UM 24/7-päivystykseen +358916055555, [email protected].