Suomen suurlähetystö Tokiossa etsii kokkia

Etsimme kokkia suurlähetystöön määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle 1.1.2023 – 28.2.2025. Hakijalla tulisi olla kokkikoulutus, soveltuvaa työkokemusta sekä kiinnostusta työskennellä kansainvälisessä työympäristössä ja tehdä suomalaista ruokaa ja ruokakulttuuria entistä tunnetummaksi japanilaisille ja kansainvälisille vieraille. Hakemus pyydetään lähettämään 16.9.2022 mennessä.

Suomen Tokion-suurlähetystö etsii kokkia suurlähetystöön ja suurlähettilään virka-asuntoon määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle 1.1.2023 – 28.2.2025. Hakijalla tulisi olla kokkikoulutus, monipuolista työkokemusta vaativista alan tehtävistä sekä kiinnostusta työskennellä kansainvälisessä työympäristössä ja tehdä suomalaista ruokaa ja ruokakulttuuria entistä tunnetummaksi Tokiossa japanilaisille ja kansainvälisille vieraille. Japanissa Suomi on kokoaan suurempi ja tunnetumpi ja kokin tehtävänä on tuottaa suurlähetystön vieraille korkeatasoisia elämyksiä suomalaisen ruuan ja ruokakulttuurin ympärillä, ml. ruuan esillepano ja kattaus.

Mielenkiintoiseen ja monipuoliseen työhön sisältyy suurlähetystön edustustiloissa ja suurlähettilään virka-asunnossa järjestettävien erilaisten edustustilaisuuksien järjestäminen. Tilaisuudet vaihtelevat pienistä aamiaistilaisuuksista lounas- ja cocktail-tilaisuuksiin, istuviin illallisiin sekä isoihin vastaanottoihin. Tehtävässä tarvitaan mm. joustavuutta, oma-aloitteisuutta, hyviä vuorovaikutustaitoja ja luovuutta.

Pääasialliset työtehtävät

  • Erilaisten edustustilaisuuksien suunnittelu ja toteutus suurlähetystön edustustiloissa ja suurlähettilään virka-asunnossa.
  • Ruokalistojen suunnittelu, kustannuslaskenta sekä ruoka-aineiden, tarvikkeiden ja juomien hankinta.
  • Ruuan valmistus ja edustava esillepano erilaisiin tilaisuuksiin lähtien pienistä lounaista isoihin usean sadan vieraan vastaanottoihin.
  • Ruuanlaiton jälkityöt ja keittiön ja työvälineiden hankintaan ja kunnossapitoon liittyvät tehtävät.

Tehtävän edellyttämät vaatimukset:

  • Kokkikoulutus, vahva ammattitaito ja alan työkokemus.
  • Kokemus ruuanvalmistuksesta isoihin tilaisuuksiin.
  • Joustavuus erityisesti työaikojen suhteen ja kyky työskennellä kansainvälisessä ympäristössä ja tiimissä.
  • Hyvä organisointi- ja paineensietokyky, palveluhenkisyys ja kyky sopeutua nopeasti muuttuviin tilanteisiin.
  • Vähintään tyydyttävä englannin kielen taito, japanin kielen ja kulttuurin tuntemus katsotaan eduksi.
  • Arvostamme suomalaisen ruokakulttuurin tuntemusta

Tehtävään sovelletaan paikallisesti palkatun työntekijän työehtoja ja Japanin lainsäädäntöä. Työaika on 40 tuntia viikossa ja työ suoritetaan pääasiallisesti arkisin mutta työhön sisältyy paljon iltatilaisuuksia. Tehtävään sisältyy asuntoetu, n. 52 m2 asunto suurlähetystön yhteydessä Tokion keskustassa.  

Tehtävään ehdolla olevasta hakijasta tehdään hakijan suostumuksella turvallisuusselvitys (laki turvallisuusselvityksestä 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja Suojelupoliisin verkkosivuilta(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Käsittelemme meillä antamiasi henkilötietoja luottamuksellisesti ja EU:n tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Emme siirrä tai luovuta tietoja eteenpäin ilman perusteltua ja lainmukaista syytä. Tutustu tietosuojakäytäntöömme osoitteessa www.um.fi/tietosuoja-ulkoasiainhallinnossa. Hakemalla tehtävään, hyväksyt tietosuojakäytännön ja annat suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn.

Lisätietoja tehtävästä antaa ministerineuvos Miia Lahti ([email protected]) ja työsuhteen ehdoista Eva-Christina Leisio ([email protected]).

Pyydämme lähettämään kirjalliset hakemukset ja palkkatoiveen CV- ja todistuskopioineen (tutkinto- ja työtodistukset suosituksineen 16.9.2022 mennessä osoitteeseen [email protected]. Hakemuksia ei palauteta.