Koronavirustilanne Japanissa

Maahan pääsyyn vaaditaan koronarokotustodistus kolmesta rokotuksesta. Japanin viranomaiset hyväksyvät Suomen Omakannasta printatun todistuksen. Jos matkustajalla ei ole vaadittua koronarokotustodistusta, tulee hänen esittää negatiivinen PCR-testitulos, joka on tehty enintään 72 h ennen lentoa. Joistain maista maahan saapuessa saatetaan lentokentällä ottaa PCR-testi.

Visit Japan Web-sivusto

Ennen Japaniin lähtöä suosittelemme lataamaan Visit Japan Web(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) -sivuston kautta applikaation, joka helpottaa maahantuloa.

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen(Linkki toiselle web-sivustolle.) .

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen [email protected].

Lisätietoja ja ohjeita (englanniksi):

Useissa julkisissa paikoissa, kuten ravintoloissa ja museoissa, asiakkailta edellytetään annettujen hygienia- ja turvallisuusohjeiden noudattamista. Japanissa käytetään laajasti kasvomaskia.