Kauppapolitiikka: Arvoketjussa ylöspäin

Syyskuun Kauppapolitiikka-lehdessä tarkastellaan Suomen vientisektorin nykytilaa ja haasteita kansainvälisillä markkinoilla. Suomen osuus maailmankaupasta on pienentynyt, mikä heijastuu kansalaisten elintasoon ja julkisen talouden haasteisiin. Tilanteen korjaaminen vaatii laaja-alaisia toimia ja pitkäjänteisyyttä.

Lehden otsikko ja liukuportaat

Tuoreessa lehdessä on asiaa myös Intian ja Euroopan unionin kauppaneuvottelujen tilanteesta sekä veden roolista konfliktien taustalla – sen puute voi saada liikkeelle valtavia ihmismassoja. Vesipulaan löytyy kuitenkin ratkaisuja Suomesta.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavio kirjoittaa kolumnissaan Team Finland -verkoston ulkomaantoimintojen uudistuksista. Ministeri korostaa yhteistyön merkitystä Suomen talouskasvulle ja menestykselle – kasvu on joukkuepeliä

Lähikuvassa on Keskuskauppakamarin kansainvälisten asioiden ja kansainvälisen kaupan johtaja sekä Kansainvälisen kauppakamarin (ICC) Suomen maajohtaja Päivi Pohjanheimo. Hän avaa haastattelussa kaupan ja geopolitiikan välistä suhdetta sekä ajankohtaisia haasteita.

Syyskuun lehdessä ensiesiintymisensä tekee myös Timo Sysiö, joka aloitti Kauppapolitiikan päätoimittajana 1.8.2024. Hän on työskennellyt aikaisemmin lehdistövirkamiehenä Suomen Pekingin-suurlähetystössä.

Tuoreet jutut ovat luettavissa Kauppapolitiikan verkkosivuilla(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Kauppapolitiikka on ulkoministeriön julkaisema, neljä kertaa vuodessa ilmestyvä kansainvälisen kaupan aikakauslehti. Lehti on tilaajille(Linkki toiselle web-sivustolle.) maksuton.

Lisätietoja