angle-left Ulkoministeriö kutsuu nuoria ulkomaisia toimittajia Suomeen kuukaudeksi

Ulkoministeriö kutsuu nuoria ulkomaisia toimittajia Suomeen kuukaudeksi

Tiedote 200/2009
31.7.2009

Ulkoministeriö on kutsunut 19 nuorta vastavalmistunutta tai valmistumisvaiheessa olevaa toimittajaa ministeriön järjestämään The Foreign Correspondents' Programme (FCP) media- ja koulutusohjemaan.

Toimittajien keski-ikä on 23 vuotta, ja heidän kotimaitaan ovat Australia, Brasilia, Egypti, Etelä-Afrikka, Intia, Iso-Britannia, Israel, Italia, Japani, Kanada, Kiina, Meksiko, Puola, Ranska, Saksa, Turkki, Ukraina, Venäjä ja Yhdysvallat.

Kurssi alkaa maanantaina 3. elokuuta ja päättyy perjantaina 29. elokuuta. Sen tavoitteena on lisätä osallistujien kiinnostusta Suomeen, luoda myönteinen ja ymmärtävä suhtautuminen Suomeen sekä vahvistaa Suomen profiilia. Pitkällä tähtäimellä ohjelma on sijoitus tulevaisuuden mediasuhteisiin. Se on osa ministeriön julkisuusdiplomatiatyötä, jonka tarkoituksena on luoda suhteita ulkomaisiin ei-valtiollisiin toimijoihin.

Osallistujille tarjotaan monipuolista tietoa Suomen yhteiskunnallisista kysymyksistä sekä näkökulmia politiikkaan, historiaan, talouteen ja kulttuuriin Suomen parhaiden asiantuntijoiden luotsaamina. Ympäristö ja ympäristön suojelu on vierailun läpileikkaava teema.

Tasavallan presidentti Tarja Halonen ottaa vastaan toimittajavieraat Naantalin Kultarannassa. FCP-osanottajat tapaavat myös presidentti Martti Ahtisaaren sekä ministerit Alexander Stubbin ja Paavo Väyrysen. Ohjelman puitteissa nuoret toimittajat matkustavat Turkuun ja Rovaniemelle. He myös viettävät yhden viikonlopun suomalaisten perheiden vieraana eri puolilla Suomea. Kuukauden aikana osallistujille annetaan mahdollisuus tutustua omakohtaisesti suomalaiseen elämänmuotoon, esimerkiksi savusaunaan, lavatansseihin, suomalaiseen musiikkiin ja suomalaisen ruoan valmistamiseen.

FCP-kurssia voi seurata  FCP-blogissa, jonne kukin osallistuja kirjoittaa vuorollaan kokemuksistaan ja vaikutteistaan kurssista.

Tämän vuoden FCP-kurssi on järjestyksessään kahdeksastoista. Ensimmäinen vastaavanlainen ohjelma järjestettiin vuonna 1990. Tähän mennessä jo yli 250 ulkomaista toimittajaa on osallistunut ulkoministeriön järjestämään neljän viikon media- ja koulutusohjelmaan.

Lisätietoja: lehdistösihteeri René Söderman, puh. 040 481 9856, [email protected] ja lehdistöavustaja Riikka Astala, puh. 040 759 7570, [email protected]