Suurlähetystön kevään harjoittelijat esittäytyvät

Suurlähetystön kevään harjoittelijat esittäytyvät

Suomen suurlähetystössä on tällä hetkellä historiallinen määrä harjoittelijoita ja kaikki paikalla Roomassa! Bambi Stassi, Nanni Hiltunen, Hanna Vehmas ja Eetu Tulonen esittelevät nyt itsensä ja kertovat kokemuksiaan harjoittelusta ja siitä, miten päätyivät hakemaan juuri Rooman Suomen suurlähetystöön.

Suurlähetystön harjoittelijat (vasemmalta oikealle): Nanni Hiltunen, Hanna Vehmas, Bambi Stassi ja Eetu Tulonen

”Olen Bambi ja aloitin harjoittelijana Milanon toimipisteessä kaksi kuukautta sitten. Opiskelen Helsingin yliopistossa tulkkauksen ja kääntämisen maisteriohjelmassa oikeustulkiksi. Olen aina haaveillut työharjoittelusta Suomen suurlähetystössä Italiassa, sillä Italia on toinen kotimaani ja haluan olla mukana Suomen ja Italian välisessä yhteistyössä. Toivon myös tulevaisuudessa työskenteleväni suurlähetystöissä. Parasta harjoittelussa on ollut nähdä, miten suurlähetystössä toimitaan. Pääsin myös osallistumaan Business Finlandin ja Suomen suurlähetystön järjestämään business-tapahtumaan yhtenä järjestäjänä. Elän tällä hetkellä unelmaani.”

”Olen Nanni, politiikan tutkimuksen opiskelija Tampereen yliopistosta. Pitkäaikaisena haaveenani oli päästä suurlähetystöön harjoitteluun, ja nimenomaan Roomaan, jossa olen asunut nyt vuoden verran. Ensimmäisen kuukauden jälkeen voin todeta, että harjoittelu on haastava, mutta kaiken haaveilun arvoinen – suurlähetystössä myös harjoittelijoille annetaan todella kiinnostavia ja hyvin vaihtelevia työtehtäviä. Tämän viikon lopussa järjestettävän Nordic Film Festin suunnitteluun ja toteutukseen osallistuminen on esimerkiksi ollut erityisen antoisaa ja samalla olen päässyt tutustumaan myös muihin pohjoismaisiin harjoittelijoihin.”

”Olen Hanna ja opiskelen Helsingin yliopistossa italialaista filologiaa. Halusin päästä suurlähetystöön harjoitteluun, koska minua on pitkään kiinnostanut nähdä, millaista siellä ja ulkoministeriössä työskentely on. Tietenkin haaveilin myös Italiaan tulemisesta. Työtehtäviini on kuulunut muun muassa raporttien ja muistioiden kirjoittamista ajankohtaisista aiheista sekä erilaisiin tapaamisiin osallistuminen. Pääsin myös työskentelemään vaalivirkailijana. Valitettavasti harjoitteluni on loppusuoralla, mutta kokemus on ollut todella mielenkiintoinen ja olen oppinut todella paljon uusia asioita Italiaan liittyen.”

”Hei olen Eetu, kansainvälisen politiikan opiskelija Tampereelta ja aloitin juuri lähetystön multitiimissä (WFP, FAO, IFAD). Odotan innolla työskentelyä kehityspolitiikan kysymysten parissa ja erityisesti kesäkuun lopulla odottavaa viikon mittaista FAO:n konferenssia.”