Suurlähetystö palvelee

Suurlähetystö palvelee

Artikkelia päivitetty 18.6.

Rooman suurlähetystön konsulaatti ja Milanon toimipiste vastaanottavat passi- ja henkilökorttihakemuksia (Milanossa vain hätäpassi kotimatkaa varten ja henkilökortti) sekä oleskelulupahakemuksia ainoastaan ajanvarauksella.

Ajanvarauksen voi tehdä sähköisen ajanvarausjärjestelmän kautta: https://finlandabroad.fi/web/ita/ajankohtaista/-/asset_publisher/TV8iYvdcF3tq/content/konsulaatti-ottaa-kayttoon-sahkoisen-ajanvarausjarjestelman/384951.

Milanon toimipiste on suljettuna 12.6-30.6.

Konsulaatin puhelinpalvelu on avoinna maanantaista perjantaihin klo 9-12.

Muina aikoina voitte lähettää sähköpostia osoitteeseen [email protected].

Virka-ajan ulkopuolella ja vain hätätapauksissa voit olla yhteydessä Ulkoministeriön päivystyskeskukseen: [email protected] tai puhelimitse numeroon +358 9 160 55555


Hygieniaohjeet konsulaattiin saapuville

Ottaen huomioon maassa vallitseva koronavirustilanne pyydämme huomioimaan seuraavat yksinkertaiset hygieniaohjeet:

- Noudata hallituksen hygieniaohjeita matkalla konsulaattiin: jos käytät julkisia liikennevälineitä käytä hengityssuojainta ja hanskoja ja muista turvaväli.

- Olethan täsmällinen. Pienessä odotustilassamme voimme ottaa vastaan yhden henkilön/ perheen kerralla joten on tärkeää että et tule liian aikaisin/ myöhässä.

- Pese kätesi saippualla tarpeeksi kauan wc-tiloissamme heti sisään tultuasi. Käytä maskia myös konsulaatin tiloissa koko asioimisen ajan.

- Muista, jos sinulla on flunssan oireita (nuhaa, yskää, kurkkukipua tai kuumetta) älä lähde liikkeelle vaan sovi uusi aika.