Suomen suurlähetystö Roomassa hakee määräaikaista konsulipalveluvirkailijaa

Suomen suurlähetystö Roomassa hakee määräaikaista konsulipalveluvirkailijaa 1.10.2022 alkaen tai sopimuksen mukaan. Tehtävä täytetään aluksi vuoden (12kk) määräaikaisuutena. Tehtävässä edellytetään Suomen kansalaisuutta, erittäin hyvää italian ja suomen kielen taitoa sekä kykyä työskentelyyn paineen alaisena.

Konsulipalveluvirkailija työskentelee konsulin tukena suurlähetystön konsulaatin puolella. Yhteistyötä tehdään Suomen ulkoministeriön konsuliyksikön ja useiden eri viranomaistahojen kanssa niin Suomessa kuin Italiassa.

Konsulipalveluvirkailijan päätehtäviä ovat:

  • Konsulaatin asiakaspalvelu
  • Passi-, maahantulo- ja notaariasiat
  • Hädänalaisten suomalaisten avustaminen Italiassa ja Maltalla
  • Muut erilaiset viranomaisasiat
  • Käännös- ja tulkkaustehtävät
  • Osallistuminen konsuliasioiden viestintätehtäviin
  • Muut edustuston päällikön määräämät tehtävät

Hakijalta edellytetään:

- Asiakaspalvelu- ja yhteistyötaitoja

- Kykyä itsenäiseen työskentelyyn

- Erinomaista suullista ja kirjallista italian ja suomen kielen taitoa sekä hyvää englannin ja ruotsin kielen taitoa

- Joustavuutta, oma-aloitteisuutta, tarkkuutta ja paineensietokykyä

- Hyviä tietotekniikkataitoja

Hakijalle katsotaan eduksi Suomen ja Italian viranomaiskäytäntöjen sekä olosuhteiden tuntemus, työkokemus Suomen julkiselta sektorilta, vastaavista tehtävistä tai mahdollinen aiempi kokemus ulkoasiainhallinnon piiristä työskentelystä. Niin ikään aiempi työkokemus monikulttuurisesta ympäristöstä lasketaan eduksi.

Koulutus tehtävään annetaan osin työn ohessa suurlähetystössä ja osin ulkoministeriön toimesta. Tehtävä kuuluu edustuston paikallisesti palkatun henkilökunnan tehtäviin ja työsuhteessa sovelletaan paikallista lainsäädäntöä ja noudatetaan asemamaasta palkatun henkilön työehtoja.

Vapaamuotoinen suomenkielinen hakemus ansioluetteloineen pyydetään lähettämään viimeistään 15.9.2022 sähköpostitse osoitteeseen:  [email protected]

Sähköpostiviestin otsikkokenttään merkintä:  Hakemus konsulipalveluvirkailijan tehtävään

Hakemuksia ei palauteta.

Tehtävään ehdolla olevasta hakijasta tehdään hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (laki turvallisuusselvityksistä 726/2014). Tarkat tiedot turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista supo.fi.

Käsittelemme meille antamia henkilötietojasi luottamuksellisesti ja EU:n tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Emme siirrä tai luovuta hakijan tietoja eteenpäin ilman perusteltua ja lainmukaista syytä. Hakija voi tutustua tietosuojakäytäntöömme osoitteessa um.fi/tietosuoja-ulkoasiainhallinnossa.  Hakemalla tehtävään, hakija hyväksyy tietosuojakäytännön ja antaa suostumuksensa henkilötietojensa käsittelyyn.

Lisätietoja tehtävästä antaa konsuli Virpi Sormunen ([email protected]), puhelimitse 22.–24.8. ja 8.–9.9. klo 14–16 numerossa +39 8522 3325)

Työsuhteen ehdoista lisätietoja antaa ministerineuvos Ilkka Nordberg ([email protected])