Suomen Rooman suurlähettiläs toivottaa Hyvää itsenäisyyspäivää

Suomen Rooman suurlähettiläs Pia Rantala-Enberg toivottaa hyvää itsenäisyyspäivää kaikille suomalaisille ja Suomen ystäville.

Hyvät suomalaiset ja Suomen ystävät,

Suomen suurlähetystön nimissä haluan toivottaa Teille kaikille mitä parhainta itsenäisyyspäivää.

Vietämme itsenäisyytemme 105 vuotista merkkipäivää varsin erilaisessa maailmassa kuin vain vuosi sitten. Elämme talous- ja energiapoliittisesti vaikeita aikoja, mikä heijastuu kaikkien eurooppalaisten elämään. Joudumme todistamaan Venäjän brutaalia hyökkäystä Ukrainaa vastaan. Ukrainalaiset eivät puolusta vain omaa maataan vaan tavallaan myös meitä kaikkia Euroopassa. Ukraina taistelee demokratian, vapauden ja arvojemme puolesta – eli kaiken sen puolesta, mitä olemme viimeiset vuosikymmenet yhdessä rakentaneet. Se tarkoittaa kansainvälistä sääntöpohjaista järjestelyä. On tärkeätä jatkaa Ukrainan tukemista. On myös tärkeätä, että pysymme EU:ssa yhtenäisinä ja toimimme yhdessä. Se on meidän vahvuutemme. Samalla huolehdimme Suomen ja suomalaisten turvallisuudesta.

Suomen ja Italian suhteet ovat erinomaiset kaikilla sektoreilla, niin poliittisesti, taloudellisesti kuin kulttuurisesti.  Olen iloinen siitä, että maidemme välillä on ollut kuluneen vuoden aikana hallitustason vierailuja puolin ja toisin, mm pääministeri Marin vieraili Roomassa toukokuussa. Samoin parlamenttien välinen vuoropuhelu on ollut aktiivista.

Tätä työtä Suomen suurlähetystö Roomassa omalta osaltaan edistää. Osana sitä on myös vuoropuhelu ja konkreettinen yhteistyö Italian eri alueiden kanssa, mihin olemme tänä vuonna erityisesti panostaneet.

Hyvät ystävät,

Kaikesta maailman turbulenssista huolimatta meidän on oltava optimistisia ja uskottava parempaan huomiseen. Tämän mahdollistaa yhteistyö ja ymmärrys. Ja toistemme tukeminen.

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille.

Pia Rantala-Engberg, Suomen Rooman suurlähettiläs

Tervehdys PDF-muodossa (avautuu uuteen ikkunaan)