Rooman suurlähetystössä aloittivat uusina työntekijöinä ministerineuvos Virpi Kankare ja talous-ja tietohallintovastaava Meri Mikkonen

Rooman suurlähetystöön saapui elokuun alussa uusia kollegoita: ministerineuvos Virpi Kankare tulee ulkoministeriöstä Helsingistä ja hallintovastaava Meri Mikkonen Suomen New Delhin suurlähetystöstä.

Vasemmalla Meri Mikkonen ja oikealla Virpi Kankare.
 

Suomen Rooman suurlähetystön rivit täydentyivät elokuun alussa, kun työnsä Roomassa aloittivat ministerineuvos Virpi Kankare ja talous- ja tietohallintovastaava Meri Mikkonen.

Virpi Kankare työskentelee edustuston päällikön sijaisena ja hän huolehtii henkilöstö- ja hallintoasioista.

”Työhöni kuuluu niin edustuston arjen pyörittämistä ja henkilöstöasioista huolehtimista kuin Suomen asioiden hoitamista Italiassa sekä EU-tasolla että kahdenvälisesti”, Kankare sanoo.

Kankare siirtyy Roomaan ulkoministeriöstä Helsingistä, jossa hän työskenteli maahantuloasioiden yksikön päällikkönä. Hänellä on aiempaa ulkomaan kokemusta mm. Hollannista ja Etiopiasta.

”Olen erittäin innostunut tehtävästä. Olen aina halunnut jossakin vaiheessa päästä Italiaan töihin, ja odotan mielenkiinnolla mitä työskentely Roomassa tuo mukanaan – esimerkiksi miten Italia toimii EU-kumppanina. Odotan myös italialaisiin ihmisiin ja yhteiskuntaan tutustumista ja olen aloittanut italian kielen opiskelun”, Kankare kertoo.

Meri Mikkonen vastaa uudessa tehtävässään edustuston talous- ja tietohallinnosta sekä IT-asioista ja toimii myös Kankareen työparina henkilöstöasioissa.

Mikkonen siirtyy Roomaan Suomen New Delhin suurlähetystöstä. Tätä ennen hän on työskennellyt Los Angelesin suurlähetystössä harjoittelijana sekä paikalta palkattuna työntekijänä New Yorkin suurlähetystössä.

”Olen myös erittäin innoissani uudesta tehtävästä! Se on kiinnostava ammatillisesti ja oppimismielessä, ja lisäksi odotan Italian pestiä kulttuuriin, kieleen ja yhteiskuntaan tutustumisen kannalta. Rooman työporukka on ottanut meidät lämpimästi vastaan”, Mikkonen sanoo.