Kunniakonsulikokous Roomassa

Kunniakonsulikokous Roomassa

Italian, Maltan ja San Marinon kunniakonsulit sekä näiden assistentit kokoontuivat Roomaan 21.–22.5. suurlähetystön järjestämään kunniakonsulikokoukseen.

Kunniakonsulit ja UM:n työntekijöitä ryhmäkuvassa

Suomella on Italiassa yksi kunniapääkonsulaatti ja kymmenen kunniakonsulaattia, Maltalla yksi kunniapääkonsulaatti sekä San Marinossa yksi kunniakonsulaatti. Kunniakonsuleiden tehtäviin kuuluvat suomalaisten avustaminen, kaupallis-taloudellisten suhteiden edistäminen ja maakuvatyö.

Kokouksessa käytiin läpi ajankohtaisia asioita muun muassa konsuli- ja Team Finland -aiheista. Konsuliasioiden osiossa käsiteltiin konsulitehtäviä sekä kriisivalmiusasiaa, josta alusti ulkoministeriön konsuliasioiden yksikönpäällikkö Antti Putkonen videoyhteydellä Helsingistä käsin.

Team Finland -toiminnasta kertoi Business Finlandin Länsi-Euroopan aluejohtaja Harri Lanning, joka oli saapunut paikan päälle Lontoosta. Kunniakonsulit on otettu viime vuosina yhä tiiviimmin mukaan Team Finland -työhön, ja suurlähetystö pyrkii antamaan heille lisää eväitä näihin tehtäviin. Torinon ja Milanon kunniakonsulit jakoivat kollegoilleen omia kokemuksiaan suomalaisyritysten tukemisesta.

Kunniakonsuleille tarjottiin myös työkaluja Suomi-kuvan vahvistamisen avuksi. Suurlähetystön ja ulkoministeriön edustajat antoivat puolestaan kunniakonsuleille katsauksen Suomen talous- ja poliittisesta tilanteesta.