Esittelyssä Maltan kunniavarakonsuli George P. Arrigo

Tässä artikkelisarjassa esitellään Italiassa, Maltalla ja San Marinossa toimivat Suomen kunniakonsulit. Artikkelisarjan ensimmäisessä osassa esitellään Maltan kunniavarakonsuli George P. Arrigo.

Milloin aloitit tehtävässäsi Suomen kunniavarakonsulina?

Olen osallistunut kunniakonsulaatin toimintaan siitä lähtien kun minut nimitettiin Oswald Arrigo Ltd: n johtajaksi vuonna 1975. Yritys jakaa toimistotilat kunniapääkonsulaatin kanssa ja auttaa suomalaisia yrityksiä tarjoamalla kaupan-, merenkulun-, matkailun- ja investointialan palveluja Maltalla. 

Minut nimitettiin Suomen kunniavarakonsuliksi vuonna 1989 ja siitä lähtien olen avustanut Maltan kunniapääkonsulaatissa. Sain Suomen Leijonan ritarikunnan kunniamerkin vuonna 1999 Suomen ja Maltan välisten suhteiden edistämisestä.

Mikä on parasta työssäsi Suomen kunniavarakonsulina?

Suomi on minulle kuin toinen koti ja tunnen oloni mukavaksi Suomea koskevien asioiden parissa. Olen tuntenut suomalaiset siitä lähtien, kun isäni Oswald Arrigo palveli suomalaisia etuja vuodesta 1937 lähtien, ja ennen häntä myös isoisäni vuodesta 1931. Isäni toimiessa kunniapääkonsulina muistan erityisen hyvin kolme hetkeä, kun olin vielä nuori poika. Isäni vei minut katsomaan Suomen laivaston koululaiva Matti Kurkea vuonna 1964 aluksen käydessään Maltan satamassa. Vierailimme myös suomalaisella säiliöaluksella, kun sitä korjattiin Maltan telakalla vuonna 1968. Muistan myös, kuinka isäni tuli kotiin mukanaan herkullisia maistiaisia suomalaisesta juustosta, suklaasta ja makeisista. Minulle on ollut luonnollista ymmärtää ja kokea suomalaista kulttuuria ja elämäntapaa. Kun tapaan suomalaisen, tuntuu kuin tapaisin uuden ystävän.

Kuvassa vasemmalta Simon Arrigo, Suomen kunniapääkonsuli Maltalla, hänen edesmennyt isänsä ja Suomen edellinen kunniapääkonsuli Edgar Arrigo,  kunniavarakonsuli George Arrigo sekä hänen poikansa Luca Arrigo messutapahtumassa ulkomailla.

Mistä Suomi on tunnettu alueellasi?

Epäilemättä kylmästä pakkassäästä etenkin tammikuussa mutta ennen kaikkea Suomen hyvästä hallinnosta ja järjestäytyneestä elämäntavasta.

Mitä alueellasi on tarjottavaa suomalaisille matkailijoille ja yrityksille?

Ehdottomasti Välimeren auringonpaiste, sininen meri, vieraanvaraisuus, englanninkielinen väestö sekä hyvät ystävät ja liikekumppanit Suomen kunniapääkonsulaatissa Maltalla.

Mistä suomalaisesta ilmaisusta tai tavasta pidät eniten?

Pidän sanasta sisu, koska englanniksi se tarkoittaa voimaa. Suomalainen tapa, jonka olen kokenut, on se, että kun murskaat jään, olet ystävä ikuisesti.