Esittelyssä Giovanni Dionisio, Suomen kunniakonsuli Torinossa

Esittelyssä Giovanni Dionisio, Suomen kunniakonsuli Torinossa

Giovanni Dionisio toimii Suomen kunniakonsulina Torinossa toimipiirinään Piemonte ja Valle D'Aosta.

Milloin aloitit tehtävässäsi Suomen kunniakonsulina?

Minulla oli kunnia tulla nimitetyksi Suomen kunniakonsuliksi vuonna 2012, isäni seuraajaksi hänen toimittuaan useita vuosia Suomen kunniakonsulina.

Mikä on parasta työssäsi Suomen kunniakonsulina?

Varmasti kiinnostavin näkökohta tämän roolin hoitamisessa - sen lisäksi, että voi edustaa maata, jolla on monia hyveitä - koskee vuorovaikutusta toimipiirini Piemonten ja Valle d'Aostan alueilla asuvien Suomen kansalaisten kanssa ja erityisesti Torinossa, johon suurin osa heistä on keskittynyt. On todella mielenkiintoista toimia sillanrakentajana Suomen viranomaisten kanssa erilaisissa tilanteissa.

Mistä Suomi on tunnettu alueellasi?

Suomi tunnetaan Piemontessa ja Valle d'Aostassa ja sitä arvostetaan erityisesti kaupallisista suhteista ​​ja jatkuvasti lisääntyvästä tunnettavuudesta suomalaisen kulinarismin osalta sekä yhteistyöstä tällä alalla italialaisten perinteiden kanssa. Suomi erottui erityisesti vuoden 2016 Terra Madre -tapahtumassa, joka järjestettiin osana Torinossa pidettävää Salone del Gustoa. Lisäksi Suomi tunnetaan yleisesti pohjoismaisen muotoilun kehtona. Tätä arvostetaan erityisesti Torinossa, missä arkkitehti Leonardo Mosso perusti suomalaisen arkkitehti ja suunnittelija Alvar Aallon kunniaksi Alvar Aalto -instituutti taidemuseon (l'Instituto Alvar Aalto Museo dell'Architettura Arti Applicate e Design) Pino Torineseen (TO).

Mitä alueellasi on tarjottavaa suomalaisille matkailijoille ja yrityksille?

Piemonten ja Valle d'Aostan alueet tarjoavat mahdollisuuksia uusille yrityksille eri aloilla, tekniikasta informaatioteknologiaan ja kulinarismista matkailuun. Lisäksi suomalaisten turistien läsnäolo kasvaa jatkuvasti sekä tunnetuilla Langan ja Roeron alueilla että Piemonten ja Valle d'Aostan vuoristo- ja hiihtokeskuksissa kuten Via Lattea ja Courmayeur.

Mistä suomalaisesta ilmaisusta tai tavasta pidät eniten?

Minulla on ollut tilaisuus vierailla edustamassani maassa useaan otteeseen ja arvostan vilpittömästi paikan kauneutta sekä suomalaista kulttuuria ja filosofiaa.