Esittelyssä Axel Boesgaard, Suomen kunniakonsuli Genovassa

Esittelyssä Axel Boesgaard, Suomen kunniakonsuli Genovassa

Axel Boesgaard toimii Suomen kunniakonsulina Genovassa Ligurian toimipiirissä.

Milloin aloitit tehtävässäsi Suomen kunniakonsulina?
 Minulla oli kunnia tulla nimitetyksi Suomen kunniakonsuliksi Genovassa neljä vuotta sitten isäni Valdemar Boesgaardin toimikauden päätyttyä.

Mikä on parasta työssäsi Suomen kunniakonsulina?
On arvokasta voida seurata ja edustaa Suomea Ligurian alueella sekä valvoa suomalaisten oikeuksia.

Mistä Suomi on tunnettu alueellasi?
Suomi on vastakohtien maa, jossa on neljä erillistä vuodenaikaa, keskiyön aurinko ja talven pimeys, kaupunki ja maaseutu, itä ja länsi. Suomesta tunnetaan seuraavat asiat: luonto, revontulet, keskiyön aurinko, suomalainen sauna, puhtaat järvet, turmeltumaton luonto, suomalainen tekniikka ja muotoilu sekä Rovaniemi, joulupukin kaupunki.

Mitä alueellasi on tarjottavaa suomalaisille matkailijoille ja yrityksille?
Ligurian alue tarjoaa suomalaisille hyvää ruokaa, organisoitua matkailua ja paljon eritasoisia hotellipalveluja. Suomen kunniakonsulaatti Genovassa on aina Suomen kansalaisten tavoitettavissa, tiedon- ja avunpyyntöihin tai lomamatkaehdotuksiin.  Liguria tarjoaa myös klassista musiikkia baletin ja oopperan ystäville Carlo Felice -teatterissa Genovassa. Ligurian alueella on toimisto, joka tarjoaa neuvoja yrityksille liiketoiminnan kehittämisessä tai uusien toimintojen aloittamisessa.

Joulupukki Rovaniemeltä osallistui videokonferenssin kautta Genovassa pidettyyn "Joulupukin talo meren rannalla" -tapahtumaan. 

Mistä suomalaisesta ilmaisusta tai tavasta pidät eniten?
Ei ole harvinaista kuulla, että suomalainen kuvaa maanmiehiään hiljaisiksi ja varauksellisiksi ihmisiksi. Suomalaiset ovat lämpimiä, avoimia ja vilpittömiä ihmisiä, he ovat puheliaita ja vieraanvaraisia. Suomalaiset eivät ole hiljaisia, vaan he itse ovat ensimmäisenä esittäytymässä, heille ominaisella sarkasmilla. Tyypillinen suomalainen sanonta on: "Introvertti suomalainen puhuu sinulle pitämällä katseensa kiinnitettynä kenkiinsä kun taas ekstrovertti suomalainen puhuu sinulle pitämällä silmänsä kiinni kengissään ".

Olemme järjestäneet "Joulupukin talo meren rannalla" -tapahtuman kolmena perättäisenä vuonna yhteistyössä Genovan joulumessujen kanssa. Tapahtumasta tiedotettiin kunniakonsulaatin lehdistötilaisuudessa, joka järjestettiin tärkeiden paikallisten sanomalehtien ja televisiokanavien edustajien läsnäollessa. Konferenssin jälkeen konsulaatti tarjosi jouluaiheisia herkkuja suomalaisin vivahtein. Viimeisen tapahtuman järjestimme yhteistyössä Rovaniemen matkailutoimiston kanssa ja saimme yksinoikeuden suomalaisen joulupukin livehaastatteluun. Toimittajat arvostivat tätä kovasti.