Utrikesministeriets YouTube-kanal ThisisFINLAND får nya youtubare

Pressmeddelande 113/2017
15.6.2017

Våren 2016 såg utrikesministeriet över strategin för sin YouTube-kanal ThisisFINLAND och kanalen lämnades i tio unga youtubares händer. Nu har ThisisFINLAND utsett tio youtubare för följande ettårsperiod.

En del av youtubarna är gamla bekanta och en del är helt nya ansikten. En del har redan en lojal följarskara och en del har inte inlett sin YouTube-karriär förrän nu. Vid valet av youtubare har det varit viktigt att var och en har något eget intresse och att videorna ger en översikt av vanlig vardag på olika håll i Finland. Denna gång ville ThisisFINLAND ha med förutom unga och unga vuxna också en youtubare som ger oss en inblick i en finländsk seniors vardag.

Bekanta dig med den brokiga skaran genom att titta på videon(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster) och genom att besöka vars och ens YouTube-kanal:

”Videorna bjuder på en personlig och modern översikt av Finland i dess mest genuina form. Vi bestämmer eller dikterar inte innehållet i videorna på något sätt”, berättar chefen för utrikesministeriets enhet för offentlig diplomati Petra Theman.

Största delen av youtubarna kommer under året att leverera tio videor för YouTube-kanalen ThisisFINLAND.

Webbplatsen ThisisFINLAND (finland.fi) når årligen över 2 miljoner unika besökare på åtta olika språk.Dess nio kanaler i sociala medier når årligen över 62 miljoner människor på tre olika språk.

thisisFINLANDtube: https://www.youtube.com/user/thisisFINLANDtube(Länk till en annan webbplats.)
ThisisFINLAND: finland.fi(Länk till en annan webbplats.)

Ytterligare information: Petra Theman, enhetschef, enheten för offentlig diplomati, tfn +358 295 351 558

Utrikesministeriets e-postadresser har formen [email protected].