Näin ilmoitat yhteystietosi suurlähetystölle, kun asut ulkomailla

Ilmoittamalla yhteystietosi matkustusilmoituksen avulla saat kriisitilanteissa ohjeita suurlähetystöltä. Voit saada myös halutessasi tiedotteita suurlähetystön tapahtumista.

EU:n yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) tuli voimaan 25.5.2018. Säännöksen myötä suurlähetystön vanhat rekisterit ulkosuomalaisista poistuivat käytöstä. Voit ilmoittaa suurlähetystölle oleskelustasi tai asumisestasi Israelissa  täyttämällä matkustusilmoituksen osoitteessa www.matkustusilmoitus.fi(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).

Nimestään huolimatta tätä samaa sivustoa käytetään myös ilmoittaessa suurlähetystölle asumisesta toistaiseksi tai pysyvästi toisessa maassa.

Ilmoittamalla yhteystietosi matkustusilmoituksen avulla saat kriisitilanteissa ohjeita suurlähetystöltä. Voit saada myös halutessasi tiedotteita suurlähetystön tapahtumista.

Matkustusilmoitus ei kuitenkaan ole virallinen muuttoilmoitus, vaan se tehdään Digi- ja väestietovirastolle osoitteessa https://dvv.fi/muutto1(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).

Ulkosuomalaisilla on lakisääteinen velvollisuus pitää henkilö- ja osoitetietonsa ajan tasalla Suomen väestötietojärjestelmässä. Ohjeita ulkomailla asuville suomalaisille mm. muuttoilmoituksen tekoon löytyy Digi- ja vestötietoviraston verkkosivuilta(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).

Jos asut toistaiseksi tai pysyvästi ulkomailla, täytä matkustusilmoitus näin:


1. Matkustajat

  • Täytä omat tietosi. Voit lisätä myös kanssasi asuvia perheenjäseniä samaan matkustusilmoitukseen. Jos haluat heidän saavan henkilökohtaisia tiedotteita, ja mahdollisia kutsuja, lisää jokaiselle oma sähköpostiosoite.

 

2. Matkakohteet

  • Täytä asuinpaikkasi tiedot. Jos asut jo maassa, voit merkitä matkustusajan alkupäivämääräksi lomakkeen täyttöpäivän. Jos asut pysyvästi maassa, tai et tiedä paluupäivääsi, voit jättää paluupäivän myös avoimeksi.

3. Yhteystiedot

  • Täytä yhteystiedot, josta sinut saa parhaiten kiinni mahdollisen kriisin aikana.
  • Jos olet muuttanut tai juuri muuttamassa kohdemaahan, rastita kohta ”Asun kohdemaassa toistaiseksi tai pysyvästi”. Tämän jälkeen avautuu tiedotuslupa –kysymys. Jos haluat saada jatkossa muuta kuin kriiseihin liittyviä tiedotteita esimerkiksi suurlähetystön tapahtumista, rastita tähän ”Kyllä”.

4. Yhteenveto ja lähetys

  •  Tarkista, että tietosi ovat oikein ja lähetä ilmoitus.