YK:n pakolaisasiain päävaltuutettu Filippo Grandi vierailee Suomessa

YK:n pakolaisasiain päävaltuutettu Filippo Grandi vierailee Suomessa 19. syyskuuta ja keskustelee Suomen poliittisen johdon kanssa ajankohtaisesta humanitaarisesta tilanteesta ja pakolaistilanteesta.

Kuva: UNHCR / Anthony Karumba

Pakolaispäävaltuutettu Grandi tapaa vierailunsa aikana tasavallan presidentti Alexander Stubbin, pääministeri Petteri Orpon ja ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavion. Lisäksi pakolaispäävaltuutettu tapaa eduskunnan ulkoasiainvaliokuntaa sekä suomalaisten kansalaisjärjestöjen edustajia.

Tapaamisten pääaiheina ovat maailmanlaajuinen humanitaarinen ja pakolaistilanne sekä ajankohtaiset kysymykset Euroopassa. Lisäksi tapaamisissa keskustellaan YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n ja Suomen suhteista, yhteistyöstä yksityisen sektorin kanssa ja erityisen haavoittuvassa asemassa olevien auttamisen tärkeydestä.

”Suomi korostaa humanitaarisessa avussaan kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevien auttamista. Vuoden 2024 humanitaarisen avun päätöksissämme olemme painottaneet maailman suurimpien pakolaiskriisien aiheuttamaan hätään vastaamista. UNHCR on yksi suurimpia humanitaarisen avun tukikanaviamme ja Suomi tukee järjestöä myös jatkossa, jotta apu saavuttaisi sitä eniten tarvitsevat”, ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Tavio sanoo.

UNHCR antaa elintärkeää apua ja suojelua pakolaisille, turvapaikanhakijoille, maansisäisesti siirtymään joutuneille ja kansalaisuudettomille ihmisille eri puolilla maapalloa. UNHCR on yksi maailman suurimmista humanitaarisista järjestöistä. Järjestöä on johtanut vuodesta 2016 pakolaisasiain päävaltuutettu Filippo Grandi.

Lisätietoja

  • Lauratuulia Lehtinen, yksikön päällikkö, humanitaarisen avun yksikkö, puh. 0295 350 834
  • Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected].