Suomi ulkoistaa viisumihakemusten vastaanoton Iranissa VFS Globalin ylläpitämään viisumikeskukseen Teheranissa 30.11.2017 alkaen. Ulkoistamisen tavoitteena on helpottaa Schengen-viisumin hakemista Suomeen ja Viroon. Viisumikeskus ja sen puhelinpalvelu palvelevat asiakkaita englannin ja farsinkielellä.

Ajanvaraus viisumin hakemiseen tulee aina tehdä Suomen viisumikeskuksen nettisivuilla toimivasta sähköisestä ajanvarauksesta osoitteessa: [email protected]. Ajanvaraus on avautunut 23.11.2017. Myös hakemuslomakkeen voi täyttää sähköisesti.

Viisumihakemus tulee aina jättää viisumikeskukseen henkilökohtaisesti, samalla otetaan valokuva ja sormenjäljet. Viisumikeskus perii jokaiselta hakijalta palvelumaksun.

Hakija voi halutessaan ostaa kuriiripalvelun esimerkiksi passin palauttamiseksi haluamaansa osoitteeseen Iranissa. Tästä ja muista palveluista saa tietoa Suomen viisumikeskuksen verkkosivuilta visa.finland.eu(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Suomen Teheranin suurlähetystö käsittelee jatkossakin kaikki viisumihakemukset ja tekee niihin päätökset.

VFS Global Viisumikeskuksen yhteystiedot Iranissa:

HUOM!

Haettaessa viisumia Suomeen ja Viroon tulee viisumihakemus jättää 15. heinäkuuta alkaen seuraavaan viisumikeskukseen (VAC):

Joint Visa Application Centre

4th Floor, Heravi Centre, Square Heravi,

Street Mousavi (Golestan 5th Street) District 4,

Tehran, Iran

Lähin metro-asema on Heravi, Teheranin metrolinja numero 3. Asema sijatsee Sayyad moottoritien varrella lähellä Heravin aukiota luoteis Teheranissa

Aukioloaika:       su – to    08:00 – 17.00
Hakemusten vastaanotto: 08.00 – 15.00
Passien luovutus:             15:00 – 17.00
 


Ajanvaraus:       [email protected]
Verkkosivut:       visa.finland.eu(Linkki toiselle web-sivustolle.)
Sähköposti:        [email protected]
Puhelinpalvelu:   +98 21 2767 4000