HUOM!

Haettaessa viisumia Suomeen ja Viroon tulee viisumihakemus jättää 15. heinäkuuta alkaen seuraavaan viisumikeskukseen (VAC):

Joint Visa Application Centre

4th Floor, Heravi Centre, Square Heravi,

Street Mousavi (Golestan 5th Street) District 4,

Tehran, Iran

Lähin metro-asema on Heravi, Teheranin metrolinja numero 3. Asema sijatsee Sayyad moottoritien varrella lähellä Heravin aukiota luoteis Teheranissa

Suomi ulkoistaa viisumihakemusten vastaanoton Iranissa VFS Globalin ylläpitämään viisumikeskukseen Teheranissa marraskuun lopulla 2017. Ulkoistamisen tavoitteena on helpottaa Suomen ja Viron Schengen-viisumihakemusten jättämistä ja tarjota kattavammat palvelut hakijoille. Viisumihakemus tulee aina jättää viisumikeskukseen henkilökohtaisesti.

Suomen Teheranin suurlähetystö käsittelee jatkossakin kaikki viisumihakemukset ja tekee niihin päätökset. Viisumikeskukseen voi toimittaa vain Schengen-viisumihakemuksia. Oleskelulupa- ja passihakemukset hoidetaan edelleen suurlähetystössä.

Suurlähetystöön ei voi varata tällä hetkellä uutta aikaa viisumihakemusten jättöä varten joulukuulle tai sen jälkeen. Lähetystö hoitaa normaalisti marraskuulle sovitut ajat.

Viisumikeskuksen verkkosivut aukeavat marraskuun lopulla 2017.