Minister Tiilikainen i Indien

Bostads-, energi- och miljöminister Kimmo Tiilikainen reser till Indien den 19–20 april för att främja samarbetet inom områdena för förnybar energi och miljövänliga lösningar. I mötena med den indiska förvaltningen och företagen deltar tillsammans med ministern tio centrala finländska företag verksamma i Indien inom energi- och teknikbranschen, såsom Fortum, Valmet och Wärtsilä.

I programmet ingår bland annat möten med Indiens energiminister Raj Kumar Singh och med miljö-, skogs-, klimat-, vetenskaps- och teknikminister Harsh Vardhan. På agendan står också ett besök till ett lokalt kraftverk och ett jordbruk. Därtill ska minister Tiilikainen öppna en ny finländsk handelskammare i Delhi – Finland Chamber of Commerce in India (FINCHAM).

Senast besökte minister Tiilikainen Indien tillsammans med en finländsk företagsdelegation i oktober i fjol.

”Indiens ekonomi växer med fart. Tillväxten bör vara hållbar också med tanke på miljön och klimatet. Indien har ambitiösa planer till exempel när det gäller att diversifiera energiproduktionen och Finland har kompetens som stöder detta. Jag litar på att besöket ytterligare stärker våra exportmöjligheter till exempel för lösningar som gäller cirkulär ekonomi, bioekonomi och utsläppssnål energi”, säger ministern.

April 2018 Newsletter (Öppnar nytt fönster)