Viisumi- ja oleskelulupapalvelut Suomen New Delhin -suurlähetystössä

New Delhin suurlähetystö ja ulkoinen palveluntarjoajamme VFS Global ottavat vastaan oleskelulupa- ja Schengen-viisumihakemuksia. Viisumikeskukset Mumbaissa ja Chennaissa alkavat vastaanottaa viisumihakemuksia 1.3.2022 alkaen.

Oleskelulupaa hakiessa hakijan on ensin jätettävä hakemus Enter Finlandissa. Kun on hakijan vuoro saada aika tunnistautumiseen, häneen ollaan yhteydessä sähköpostitse Enter Finlandiin merkittyyn sähköpostiosoitteeseen. Hakemuksia on jonossa satoja, joten edustusto ei voi arvioida, milloin yksittäinen hakija saa tapaamisajan.

VFS:n nettiajanvaraus on auki EU Schengen viisumihakemusten vastaanottoa varten hyväksytyn rokotesarjan saaneille ja tietyille hakijakategorioille. Aikoja viisumihakemuksen jättämiseen New Delhin, Mumbain ja Chennain viisumikeskuksiin voi varata nettilinkistä https://visa.vfsglobal.com/ind/en/fin/book-an-appointment(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)

Ohjeet ja lista hakijakategorioista löytyy VFS:n verkkosivuilta https://visa.vfsglobal.com/ind/en/fin/news/customers-can-submit-visa(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)

Kun sähköinen ajanvarausjärjestelmä on käytössä, suurlähetystö ei voi kontrolloida sitä, milloin yksittäinen hakija saa ajanvarauksen viisumihakemuksen jättämiselle. Aikoja annetaan rajoitetusti, sillä aikoja ei voi tarjota enempää kuin edustusto ehtii käsitellä hakemuksia. VFS Global ottaa hakijoita vastaan Intiassa voimassa olevien COVID-19 rajoitusten ja turvallisuusmääräysten puitteissa.

Maahantulotiimi vastaa EU Schengen viisumien ja oleskelulupien hakemiseen sekä laillistusasioihin liittyviin kysymyksiin sähköpostilla osoitteesta [email protected].

Konsuli- ja passi-asioiden asiakaspalvelu ajanvarauksella sähköpostista [email protected].