Valmistaudu MM-kisoihin huolella

Yleisurheilun MM-kisat järjestetään Budapestissä 19. - 27. elokuuta 2023.

Urheilijat ovat valmistautuneet kisoihin huolella, tarkempi suomalaisurheilijoiden ohjelman Ylen sivuilla(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Yhtä lailla kannustusjoukot ovat suunnitelleet matkaa kisakatsomoon pitkään.

Kuva: World Athletics Championships Budapest 23

Viimeistele omat kisavalmistelusi:

Matkustustiedotteesta saa käytännön tietoa siitä, mitä matkailijan on hyvä kohdemaasta tietää.

Vaikka Schengen-alueen sisällä, kuten esimerkiksi Suomesta Unkariin suoraan matkustaessa, rajatarkastuksia ei tehdä, on matkalla oltava voimassaoleva matkustusasiakirja, eli passi tai henkilökortti.

Matkabudjettia ei kannata kasvattaa säästämällä matkavakuutuksesta! Eurooppalainen sairaanhoitokortti korvaa välittömät sairaanhoitokulut EU-maissa, mutta ei esimerkiksi kotiutusta Suomeen.

Tekemällä matkustusilmoituksen kerrot Suomen suurlähetystölle ja ulkoministeriölle matkasi aikataulusta ja kohteesta. Jos maassa jotain isompaa sattuisi, voi suurlähetystö lähettää suomen- ja ruotsinkielisiä ohjeviestejä matkustustiedotteen tehneille.

Huolellisesta varautumisesta ja varovaisuudesta huolimatta passi voi kadota, rahat voidaan varastaa tai voit sairastua. Suurlähetystö neuvoo arkisin klo 9-15, ja sen ulkopuolella UM:n päivystyskeskus (yhteystiedot). Lue Suomen suurlähetystön tarjoamista konsulipalveluista edustuston verkkosivuilta.

Hätätilanteessa kohdemaan viranomaisilla on vastuu myös maassaan oleskelevista ulkomaalaisista. Kiireellisen avun saamiseksi ota yhteyttä kohdemaan omiin pelastusviranomaisiin numeroon 112. Kriisitilanteissa noudata paikallisten viranomaisten antamia ohjeita.

Yleisurheilun MM-kisat Budapest 2023