Koronavirusuutiset Unkarissa

Koronavirusuutiset Unkarissa

1.7. 2021 maahantulo Unkariin helpottuu. Maahan pääsee voimassa olevalla EU:n koronatodistuksella.

(Artikkelia on päivitetty 13.10.2021 - ei muutoksia maahantulosäädöksissä )

Maahantulorajoitukset

1.7. 2021 maahantulo Unkariin helpottuu. Maahan pääsee voimassa olevalla EU:n koronatodistuksella (EU:n digitaalinen covid-todistus).

Heinäkuussa käyttöön tuleva EU:n koronatodistus koostuu kolmesta eri todistuksesta:

  • todistus koronarokotuksesta,
  • todistus koronatestituloksesta,
  • todistus sairastetusta koronavirustaudista.

Unkari hyväksyy kaikki nämä todistukset. Koronarokotustodistuksen kohdalla maahantulo sallitaan jo ensimmäisen rokoteannoksen jälkeen. Jos maahan saapuu todistuksella koronatestituloksesta, testitulos ei saa olla 72 tuntia vanhempi.

23.6.2021 Unkari avasi maarajansa, joten naapurimaista saa tulla vapaasti Unkariin ilman raja- tai terveystarkastuksia. Maarajoilla ei vaadita EU:n koronatodistusta. 

Tarkemmat säädökset maahantuloon liittyen : http://www.police.hu/en/content/information-on-general-rules-of-border-crossing(Linkki toiselle verkkosivustolle) (englanniksi)

Tarkistathan ennen matkaa, että sinulla on oikeus maahantuloon. 

 

Huomaathan, että ilman EU:n koronatodistusta Unkariin pääsevät vain Unkarin kansalaiset, heidän perheenjäsenensä sekä ulkomaalaiset, joilla on Unkariin pysyvä oleskelulupa (állandó tartózkodási kártya) tai yli 90 päivän oleskeluun oikeuttava rekisteröintikortti (regisztrációs igazolás). 

Ulkomaalaisella on mahdollisuus hakea poikkeuslupaa maahantuloon Unkarin poliisin sivuilta sähköisellä lomakkeella (lomake saatavilla unkariksi ja englanniksi): https://ugyintezes.police.hu/en/meltanyossagi-kerelem(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)

 

Paikallisviranomaisten tiedotteita voi seurata seuraavilta sivuilta:

Suomen viranomaistiedotteita voi seurata seuraavilta sivuilta:

Voimassa olevat muut rajoitukset

Kasvosuojan käyttö on pakollista enää terveydenhoito- ja sosiaalilaitoksissa, sekä suurissa yleisötapahtumissa. Yleisötapahtumissa saatetaan vaatia myös rokotetudistusta.

Suurlähetystön poikkeava asiakaspalvelu koronavirustilanteessa

Suurlähetystön asiakaspalvelu on auki maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 9.00-12.00. Suurlähetystö ottaa asiakkaita vastaan vain ajanvarauksella, ajan voi varata sähköpostilla [email protected]

Suurlähetystön puhelinkeskus on auki arkipäivisin klo 9-15: +36 1 279 2500.

Suurlähetystöön saapuessasi pyydämme ottamaan huomioon Unkarissa tällä hetkellä voimassa olevat säädökset ja liikkumisrajoitukset. Kasvosuojaimen käyttö on pakollista suurlähetystössä asioidessasi. Muista etäisyys ja käsihygienia. Desinfioi kätesi konsulaattiin saapuessasi ja poistuessasi.

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan).

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen [email protected].  Pyydämme huomioimaan, että ilmoituksen muuttamista ja poistamista koskevien pyyntöjen käsittely on ajoittain ruuhkautunut.