Junctionx Budapest 2019 – 80 joukkuetta, 3000 työtuntia

Junctionx Budapest 2019 – 80 joukkuetta, 3000 työtuntia

Budapestissa järjestettiin jo toista kertaa 48 tuntia kestävä hackathon. Tilaisuuden tarkoituksena on, että osallistujat löytäisivät toimivat, innovatiiviset ratkaisut tunnettujen yritysten olemassa oleviin ongelmiin. Hackathonin perinne lähti liikkeelle vuonna 2015 Helsingistä. Junction on viime vuosina niittänyt myös kansainvälistä mainetta.

JUNCTIONx Budapest (Kuva: Tech Embassy)
JUNCTIONx Budapest 2019 (Kuva: Tech Embassy)

Formula Junctionx on päätilaisuuden pikkuveli, joka on todistanut eri puolilla maailmaa, että se ei ole pelkkä toisinto alkuperäisestä. Näin oli myös Budapestissa. Kuten Suomessa, myös Unkarissa tilaisuuden tukijoina toimi useita tunnettuja yrityksiä. Tämän vuoden hackathonin haasteet tulivat mm. Googlelta, Nokialta, Telekomilta ja Tescolta.

Sääntöjen mukaan osallistujilla oli 48 tuntia työstää ratkaisu seuraavan tyyppisiin haasteisiin:

Googlen Budapestin insinöörit toivat tehtäväksi luoda yrityksen teknologiaan ja infrastruktuuriin nojautuen järjestelmä, joka sovittaa yhteen villieläinten reittejä ja ihmisten rakentamaa ympäristöä.

Varian Medical Systemsin haasteena oli, että syöpää sairastavat lapset ymmärtäisivät, mitä heille tapahtuu hoitojen aikana. Yritys antoi tehtäväksi suunnitella sovellus, joka viihdyttää lapsia hoidon aikana, ja jonka avulla pienet potilaat tutustuvat syövän eri muotoihin ja hoitomenetelmiin.

Nokia etsi ratkaisuja kännykän käytöstä johtuvien liikenneonnettomuuksien ennaltaehkäisyyn.

Unkarin Telekomin haasteessa päämääränä oli helpottaa yrityksen uudessa konttorissa työskentelevän kuuden tuhannen työntekijän kanssakäymistä.

Tesco Technology etsi älykkäitä ratkaisuja ruokahävikin vähentämiseksi; miten tieto vielä käyttökelpoisista ruokatarvikkeista siirtyy varastosta hyväntekeväisyysjärjestöille?

Kilpailun pääpalkinto oli miljoona forinttia ja osallistumismahdollisuus marraskuussa Helsingissä järjestettävään Junctioniin. Voittajaksi valittiin szegediläinen Shooting Stars –joukkue. He työstivät Business Finlandin haasteen ja tutkivat, miten ihmiset virtaavat paikasta toiseen Helsingissä. Kaupungin dynamiikan ymmärtäminen on avuksi palveluiden, mm. liikenneyhteyksien optimalisoinnissa.

Junctionx Budapestin sivutapahtumana Business Finland järjesti myös FinlandWorks verkostoitumistapahtumaan, jossa keskusteltiin Suomesta houkuttelevana maana työn, opiskelun ja asumisen näkökulmasta.