Affärsresor i coronatider: läs aktuell information om inresebegränsningar på ambassadernas webbplatser

Affärsresor i coronatider: läs aktuell information om inresebegränsningar på ambassadernas webbplatser

Finlands ambassader och konsulat publicerar aktuell information om inresebestämmelserna i olika länder på sina webbplatser för att hjälpa dem som måste göra nödvändiga affärsresor. Reglerna i olika länder kan förändras snabbt, och utrikesministeriet uppmanar den som måste resa att varje gång kontrollera myndigheternas webbplatser i mållandet, att noga överväga behovet av sin resa och att agera ansvarsfullt.

matkustaja ja perässä vedettävä matkalaukku lentoasemalla
Foto: Pixabay

Att trygga utrikeshandeln hör till utrikesministeriets centrala uppgifter och det är viktigt att upprätthålla villkoren för utrikeshandel också under coronapandemin.

Affärsresor är delvis nödvändiga också medan pandemin pågår. Olika länders restriktioner, villkor för inresa och krav på handlingar kan ändras snabbt. Utrikesministeriet kan inte påverka restriktioner som andra länders myndigheter inför.

Finlands ambassader och konsulat publicerar regelbundet nyheter om coronaläget, begränsningarna och inresebestämmelserna i sina stationeringsländer. Coronanyheterna finns under rubriken Aktuellt på ambassadernas webbplatser. Du hittar ambassadernas och konsulatens webbplatser på adressen finlandabroad.fi (Öppnar nytt fönster). Kontrollera alltid mållandets inresebestämmelser på de lokala myndigheternas webbplatser.

Du hittar också viktig information om säkerheten i olika länder i utrikesministeriets resemeddelanden(Länk till en annan webbplats.).

Utrikesministeriet rekommenderar att du alltid gör en reseanmälan när du reser, också på affärsresor, på adressen reseanmalan.fi(Länk till en annan webbplats.).