Capital of Metal-kampanjen efterlyser världens heavyhuvudstad i Finland

Photo: Jesse Kämäräinen

Capital of Metal-kampanjen går ut på att ta reda på vilken av städerna i Finland är värd titeln världens metalhuvudstad. Kampanjen lyfter fram Finlands position som metalmusikens globala centrum med det största antalet metalband per invånare.

Utrikesministeriets enhet för offentlig diplomati, Tuska-festivalen, Sony Music Finland och tio finländska städer samarbetar för att hitta Finlands metalmusikhuvudstad. Capital Of Metal-kampanjen startar i dag på adressen www.capitalofmetal.fi(Länk till en annan webbplats.).(Länk till en annan webbplats.) På webbplatsen kan finländska metalband skriva in sina uppgifter på Finlands karta och hjälpa sin egen hemort att ta hem segern i tävlingen.

I kampanjen deltar Helsingfors, Joensuu, Jyväskylä, Kemi, Kuopio, Lahtis, Tammerfors, Uleåborg, Vasa och Villmanstrand, men alla finländska städer kan delta i tävlingen om metalhuvustadstiteln. Vinnare är den stad som har flest metalband i förhållande till invånarantalet. Band kan skrivas in på kartan fram till den 20 juni och vinnaren offentliggörs den 21 juni. Vinnarstaden kommer att presenteras också på Tuska-festivalen i Helsingfors den 29.6–1.7.2018.

Mera information
Capital of Metal-kampanjen - Utrikesministeriet(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster)
ThisisFINLAND(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster)

kultur